Ripple investeert 100 miljoen dollar aan XRP in videogames

De Ripple Foundation beheert een fonds genaamd Xpring. Dit fonds is opgericht om bedrijven te ondersteunen die willen pionieren met blockchain. Xpring heeft deze week aangekondigd liefst 100 miljoen dollar te willen investeren in blockchaingaming.

Game economie realistischer maken

Ripple staat garant voor dit bedrag maar het wordt beheerd door Forte. Dit bedrijf bestaat pas een maand en ontwikkelt blockchain-producten en platforms voor de gamingindustrie. Forte’s CEO, Kevin Chou, richtte het mobiele gamingbedrijf Kabam op, en medeoprichter van Forte, Brett Seyler, werkte voor GarageGames, Unity en Beyond Games.

Het uiteindelijke doel van het partnerschap tussen Ripple en Forte is om ingame economieën realistischer te maken. Games moeten de echte wereld nauw weerspiegelen door blockchaintechnologie te gebruiken.

Ripple investeert niet voor niets in gaming. Het is namelijk de bedoeling dat XRP gebruikt gaat worden in al deze ingame economieën. Naar verluidt wordt zelfs die 100 miljoen dollar betaald in XRP.

Gebruik tussen verschillende blockchains

Om zo’n ingame economie te laten slagen, moet er wel worden voldaan aan een paar belangrijke voorwaarden. Het is ontzettend belangrijk dat gamers hun activa ook echt bezitten. Blockchain kan dit faciliteren met non-fungible tokens. Dit is een moeilijk woord voor niet inwisselbare tokens, elke token is uniek en kan gekoppeld worden aan eigenaarschap. Vervolgens kunnen deze one-of-a-kind tokens verwerkt worden in smart contracts om te kopen, verkopen of verhandelen.

Forte wil samen met Xpring bouwen aan een protocol waardoor het mogelijk wordt om coins te versturen tussen verschillende blockchains. Stel dat Fifa een eigen blockchain heeft en Tetris ook, dan zou je dezelfde coin in beide games moeten kunnen uitgeven. Uiteindelijk moet dat de vorm nemen van een wallet die in oude en nieuwe games wordt geïntegreerd.

“Blockchain-technologie heeft het potentieel om games te verbeteren en ontwikkelaars te helpen betere en succesvollere game-economieën te runnen, maar voor veel ontwikkelaars is het moeilijk om te ontwikkelen en te implementeren,” staat in het bijbehorende persbericht.

“Het platform van Forte maakt het makkelijk voor ontwikkelaars om blockchain-technologie toe te passen op hun games, waardoor de betrokkenheid en het genereren van inkomsten met hun spelers toeneemt.”


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.