Ripple (XRP) weigert miljoen Slack berichten van medewerkers te delen met autoriteiten

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een verzoek ingediend bij Ripple om terabytes aan Slack berichten te overhandigen. Ripple weigert om dit verzoek in te willigen. De SEC vroeg om een miljoen berichten vanwege de lopende rechtszaak tegen Ripple, waarbij de SEC beweert dat XRP gezien moet worden als een security.

Slack is een berichtensysteem voor medewerkers van bedrijven.

Ripple weigert miljoen berichten te delen

Volgens de SEC weigerde Ripple meer dan 1 miljoen berichten te delen. Dit zou namelijk bewijs bevatten die de SEC als noodzakelijk ziet om ‘een volledig en nauwkeurig verslag op te bouwen voor summier oordeel en proces.’ De SEC voerde ook aan dat deze documenten zouden helpen om de herinneringen van Ripple-medewerkers tijdens het proces op te frissen.

Op 16 augustus schreef het juridische team van Ripple een brief aan de Amerikaanse rechter Sarah Netburn, waarin ze haar opriepen het verzoek van de SEC af te wijzen. Ze voerden aan dat het verzamelen en beoordelen van alle gevraagde Slack-gegevens ‘buitengewoon belastend en zeer onevenredig’ is.

‘Het verzamelen van maximaal een miljoen Slack-berichten van nog eens 13 bewaarders en volgens Ripple’s e-discovery-leverancier, zou bijna 1 miljoen dollar, om nog maar te zwijgen van de extra kosten van hosting, beoordeling en productie van de gegevens. Dit is meer dan Ripple tot nu toe heeft uitgegeven aan de ontdekkingsfase in deze rechtszaak.’

Rechtszaak duurt alleen maar langer

Voortbouwend op deze redenering gaven de advocaten van Ripple ook aan dat de genoemde Slack-berichten de ontdekkingsfase aanzienlijk zouden verlengen. Het blockchainbedrijf schat dat het mogelijk ongeveer 12 tot 15 weken zou duren om de communicatie te verzamelen, exclusief de tijd die Ripple zou kosten om de berichten te beoordelen. Dit betekent dat het inwilligen van het verzoek van SEC de huidige planningsvolgorde zou wijzigen.

Verder stelde de brief dat de extra gevraagde Slack-berichten ‘noch kritisch noch uniek relevant’ zijn, aangezien de SEC niet voldoende heeft uitgelegd waarom de ‘ontbrekende documenten’ vrijwel zeker het geheugen van de getuigen zouden opfrissen.

In een andere argumentatie merkte de brief op dat het verzoek van de SEC moet worden afgewezen omdat meerdere andere federale rechtbanken soortgelijke ontdekkingsverzoeken hebben afgewezen.

‘Andere rechtbanken die soortgelijke ontdekkingsverzoeken voor Slack-gegevens hebben overwogen, hebben geoordeeld dat de ontdekking van Slack buitengewoon belastend en kostbaar is en hebben moties om de productie ervan af te dwingen in gevallen waarin de aanvragende partij al belangrijke ontdekkingen heeft verkregen, afgewezen.’

Deze advocaat volgt alles

James Filan, een advocaat in de Ripple-community, vertelde gisteren aan zijn meer dan 46.000 volgers dat Ripple een motie heeft ingediend om exposities te verzegelen die zijn gevoegd bij de motie van het bureau met betrekking tot Slack-berichten. Daarnaast zijn ook exposities gevoegd bij zijn verzet tegen het verzoek. De twee partijen zijn het momenteel niet eens over wat er moet worden verzegeld, aldus Filan.

Het juridische team van Ripple beweert dat deze informatie niet relevant is voor het publiek en schadelijk kan zijn voor het bedrijf door gevoelige bedrijfsgerelateerde gegevens bloot te leggen.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Hello. And Bye.

    19 augustus 2021