Ripple wil Ethereum smart contracts naar XRP Ledger brengen

Ripple Labs is al jaren verwikkeld in een hevige juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, maar dat betekent niet dat het project stilstaat. Nu is het bedrijf van plan om Ethereum smart contracts aan de XRP Ledger toe te voegen.

Wat betekent dit?

Als het Ripple Labs lukt om dit te implementeren, dan kunnen gebruikers van het platform straks aan de slag met Ethereum-applicaties. In principe is het dan mogelijk om applicaties van Ethereum te kopiƫren en op de XRP Ledger te laten draaien. Mocht dat lukken, dan kan XRP dus in zekere zin de concurrentie aangaan met Ethereum. De XRP Ledger kan zich vanaf dat moment dan ook profileren als een DeFi- en NFT platform.

Dit alles moet mogelijk worden met de lancering van de nieuwe XRP Ledger sidechain, die momenteel in de laatste testfase zit. Een sidechain is een platform dat in feite naast de hoofd-blockchain leeft, vandaar de naam. In een serie van berichten op Twitter, deelt Peersyst Technology, het bedrijf achter de sidechain, dat de nieuwe blockchain kan communiceren met Ethereum smart contracts.

Sushi Swap en MetaMask voor Ripple

Als alles volgens plan verloopt, dan kunnen gebruikers van het Ripple netwerk en de XRP Ledger straks aan de slag met applicaties als Sushi Swap en wallets als MetaMask. In het nieuwe platform zit ook een digitale brug, waarmee gebruikers assets kunnen versturen tussen de nieuwe sidechain en de XRP Ledger.

Dit betekent volgens RippleX software-ontwikkelaar Mayukha Vadari dat ontwikkelaars niet meer hoeven te kiezen tussen XRP of smart contract blockchains. De XRP Ledger heeft het straks allemaal en kan daarmee een belangrijke concurrentieslag maken ten opzichte van de rest van de industrie.

Ontwikkelaars hebben op deze sidechain straks toegang tot de goedkope transacties op de XRP Ledger en de mogelijkheid om op Solidity gebaseerde applicaties te bouwen. Solidity is de programmeertaal die oorspronkelijk speciaal voor Ethereum is ontwikkeld.

1.000 transacties per seconde

Op het nieuwe platform dat naast de XRP Ledger moet leven, is het straks mogelijk om ongeveer 1.000 transacties per seconde te versturen. Dat is een stuk meer dan de huidige 15 transacties per seconde die Ethereum kan verwerken. In die zin krijgt Ethereum er met XRP een grote concurrent bij op het gebied van smart contracts. Dat neemt uiteraard niet weg dat Ethereum qua decentralisatie ongeƫvenaard is.

Uiteindelijk is het aan de markt om te kiezen waar ze de voorkeur aan geven, snelheid of decentralisatie. Al zijn er binnen Ethereum ook wel ontwikkelingen gaande die het platform in de toekomst flink moeten opschalen, maar dat is op dit moment nog niet de realiteit.

Het nieuws heeft tot nu toe weinig effect op de XRP koers, die nog ongeveer op hetzelfde niveau staat als 24 uur geleden. Op het moment van schrijven noteert XRP een koers van 0,478 euro en heeft het project een market cap van 23,89 miljard euro. Daarmee staat het op plek 6 in de top 100 op CoinMarketCap en hoeft het alleen BNB, USD Coin, Tether, Ethereum en natuurlijk bitcoin voor zich te dulden.

Delen:

Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.