Ripple belooft voortaan betrouwbare cijfers over XRP te publiceren

Ripple, het bedrijf achter de digitale valuta XRP, belooft betrouwbaardere cijfers te publiceren over de handelsvolumes en verkoopcijfers van XRP. Dat blijkt uit een persbericht van Ripple van maandag 3 juni.

Cijfers beter evalueren en kijken naar andere databronnen

Ripple zegt de cijfers beter te evalueren en te kijken naar andere databronnen. In het persbericht zegt Ripple dat ‘de volgende kwartaalcijfers conservatiever berekend worden’. In andere woorden: het kan zijn dat de volgende kwartaalcijfers van Ripple lager zullen uitvallen dan de cijfers van het eerste kwartaal van 2019.

In het persbericht kunnen we verder geen concrete stappen vinden. Hoe wil Ripple het precies gaan aanpakken? Daarbij tasten we een beetje in het duister. Het is hoe dan ook een goed streven om meer helderheid en transparantie te bieden.

Wil je de actuele koers van XRP volgen? Kijk dan hier:

Bekijk actuele koers XRP

95 procent van handelsvolume cryptocurrency is niet accuraat

Waarom brengt Ripple dit statement uit? Ripple wijst in het persbericht naar het rapport van Bitwise aan de SEC van dinsdag 19 maart. Volgens dit rapport van Bitwise klopt 95 procent van de data van Coinmarketcap niet.

Coinmarketcap is een cryptocurrency vergelijkingswebsite. Op deze website kan je informatie vinden over de prijzen en handelsvolumes van meer dan tweeduizend verschillende cryptocurrency’s.

Na het publiceren van het rapport van Bitwise aan de SEC heeft Coinmarketcap overigens direct actie ondernomen. Zo heeft Coinmarketcap aangegeven van plan te zijn om een aantal nieuwe tools aan te bieden om meer transparantie te bieden. Daarnaast heeft Coinmarketcap een nieuwe alliantie opgericht, genaamd ‘Data Accountability & Transparency Alliance’.

Messari brengt real 10 volume uit

Volgens cryptocurrency vergelijkingswebsite Messari komen de onduidelijke cijfers omdat kleine cryptocurrency exchanges vaak verkeerde cijfers delen. Op de website van Messari vind je dan ook de optie om alleen de cijfers van de ‘Real 10’ exchanges te zien. Dat zijn de tien cryptocurrency exchanges die volgens Messari betrouwbare cijfers publiceren. Denk bijvoobeeld aan Binance, Kraken en Coinbase.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.