Ripple (XRP) CEO: ‘Crypto is hier om te blijven’

Biden heeft eindelijk de crypto-wet ondertekend, waardoor een ban op cryptocurrency in de VS vrijwel zeker van de tafel is. De wet vereist dat verschillende overheidsinstanties in de Verenigde Staten hun beleid vormen omtrent crypto. Dit is zeer positief volgens Ripple CEO Brad Garlinghouse.

Druk van de ketel

Het uitvoeringsbevel van de Amerikaanse president heeft voor wat onzekerheid gezorgd in de cryptosfeer sinds de aankondiging. Het had namelijk ook een ban op crypto kunnen zijn, of erg strenge regulaties voor digitale activa. De cryptomarkt haalt opgelucht adem, nu deze wet niks slechts lijkt te betekenen.

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, ziet de wet compleet positief in. “Zoals velen onder jullie, dacht ik dat de wet crypto zou erkennen, maar geen details zou geven over de volgende stappen in de regulering. Ik was echter aangenaam verrast en geïnspireerd door de EO die de noodzaak erkent voor evolutie en afstemming van de aanpak van de overheid voor crypto.”

In de crypto-wet van de VS staat zelfs dat het land de beste wil zijn op het gebied van crypto-technologie, en dat het land alle mogelijkheden zal verkennen om een eigen munt te maken. Het is moeilijk om negativiteit in de nieuwe wet te vinden, en dit merkt de crypto-community ook.

‘Dit zeggen wij al jaren’

“Dit is vooral een bevestiging dat crypto hier is om te blijven. Doordacht beleid impliceert tijdige input van spelers (en dat zijn er heel wat!) over de hele federale overheid. Ik wil activiteit niet verwarren met vooruitgang, maar dit voelt aan alsof het een keerpunt kan zijn”, zegt Garlinghouse.

“Het Witte Huis zegt eindelijk wat wij en de industrie al jaren zeggen – als de VS zijn status als verantwoordelijke technologieleider wil behouden, moet het een duidelijk regelgevend kader bieden voor een industrie die explodeert in groei (40M Amerikanen en meer).”

“Als we de achterstand op de rest van de wereld willen inhalen, moeten we zo snel mogelijk snelle en doortastende maatregelen nemen.”

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.