Ripple (XRP) CEO: Rechtszaak gaat veel beter dan ik had gehoopt

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, was aanwezig op de Blockchain Week in Parijs – die woensdag van start ging. Hij vertelde de aanwezigen dat de lopende zaak met de SEC buitengewoon goed verloopt.

Geen plaats voor negativiteit

De CEO wordt steeds optimistischer over de rechtszaak van de Securities and Exchange Commission (SEC). Na een aantal positieve resultaten van afgelopen week, is dat meer dan logisch. De nieuwe ontwikkelingen in deze zaak zijn niet bepaald slecht voor Ripple.

Ripple had namelijk een overwinning behaald op de Securities and Exchange Commission (SEC). De reden hiervoor is dat de rechter in de zaak een motie van de SEC weigerde om bepaalde documenten te bekijken.

Deze documenten gingen over een toespraak uit 2018, waarin William Hinman, voormalig directeur van de SEC’s Division of Corporate Finance, zei dat bitcoin en ethereum geen effecten zijn.

De SEC had eerst geen bezwaar tegen het bekijken van de documenten, maar nadat een onafhankelijke waakhond met informatie naar buiten kwam over een eventueel belangenconflict, toen ineens wel.

‘Rechtszaak is buitengewoon goed verlopen’

Garlinghouse sprak gisteren op het hoofdpodium van de Paris Blockchain Week. Daar vertelde hij de aanwezigen dat Ripple’s verdediging in de lopende zaak het beter doet dan hij had verwacht. “De rechtszaak is buitengewoon goed verlopen, en veel beter dan ik had kunnen hopen toen het ongeveer 15 maanden geleden begon”, aldus de CEO.

“Deze zaak is belangrijk, niet alleen voor Ripple; het is belangrijk voor de hele crypto-industrie in de Verenigde Staten,” zei Garlinghouse. Hij vertelde ook dat als Ripple de zaak zou verliezen, er een andere uitweg gevonden kan worden kan worden, waardoor de meeste tokens – die nog op exchanges staan – door de SEC als effecten worden erkend.

Ripple heeft dus, worst case scanario, een troef achter de hand. Dit zou wel betekenen dat exchanges gedwongen kunnen worden om zich als brokers te registreren bij de SEC. Beurzen zouden in dit geval worden gedwongen om de identiteit van alle tokenhouders te registreren.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.