xrp ripple

Ripple (XRP) gaat elke week twee partnerschappen aan met institutionele klanten

Marjan Delatinne bekleedt de functie Global Head of Banking bij Ripple. Zij claimt dat Ripple gemiddeld per week twee tot drie institutionele klanten binnenhaalt.

Veel klanten binnen korte tijd

Dat zegt Delatinne in gesprek met het Franse Journal du Net. Verder ging het interview over een boel verschillende onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aan de vergelijking met SWIFT, het klantenbestand van Ripple en de plannen in Europa.
Gevraagd naar het aantal klanten dat Ripple heeft, zei Delatinne:

“Sinds eind 2018 zijn er bij Ripple meer dan 200 financiële instellingen bijgekomen. Dit betekent dat we met deze bedrijven verder zijn gegaan dan alleen een POC (proof of concept). Om de eerste honderd partners binnen te halen, hadden we ongeveer twee jaar nodig. De overige honderd partners zijn het afgelopen jaar getekend. Gemiddeld ondertekenen we ongeveer twee tot drie financiële instellingen per week.”

Europa is belangrijk voor Ripple

Ook vertelde Delatinne dat Ripple druk bezig is om voet aan de grond te krijgen in Europa. Zo zijn ze in gesprek met verschillende Franse financiële instellingen en werkt Ripple al samen met Santander en Credit Agricole:

“We geven niet het exacte aantal klanten in Europa, maar ik kan je vertellen dat grote Europese banken zoals Santander en Crédit Agricole zijn aangesloten op ons netwerk. Europa is voor ons een belangrijke markt vanwege de vele transacties die jaarlijks worden uitgevoerd. Volgens SADI, het Internationaal Fonds voor landbouwontwikkeling, ontvangen 150 miljoen mensen wereldwijd geld van mensen die in Europa wonen.”

Om zich nog beter te positioneren in Europa heeft Ripple ook een kantoor in Londen geopend:

“We hebben in maart 2016 een kantoor geopend in Londen met momenteel 40 medewerkers. Het is ons Europese hart. Deze keuze is overduidelijk omdat Londen een van de belangrijkste financiële centra ter wereld is. We hebben ook een kantoor in Dubai. We blijven constant mensen aannemen om onze klanten in Europa te ondersteunen.”

En de koers van XRP?

Het lijkt of al deze partnerschappen ook terug te zien is in de prijs van XRP. De koers van Ripple heeft het namelijk goed gedaan in april en mei.

xrp koers

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Als in deze artikel wordt gezegd dat de koers van ripple dan weet ik dat deze artikel geen waarde heeft , als je de verschil tussen ripple en xrp coin niet eens weet . Dat ripple zo veel partnerschappen aan gaat heeft geen in vloed op de koers van xrp coin . De partnerschappen van ripple gaan niet over het xrp netwerk maar gewoon via het bedrijf ripple net werk dat is wat heel anders . Het bedrijf ripple misbruikt de crypto belegers door de xrp coin . Mensen kopen xrp en met dat geld laten ze de bedrijf ripple groeien . Duidelijk bewijs zo veel partnerschappen en ze sluiten nooit een partnerschap die over het xrp of rapide netwerk gaat . Alleen partnerschappen die over de ripple net werk gaan . Ripple misbruikt de crypto inversteerder dat is mijn mening .

    31 mei 2019
  • Ripple heeft een klein percentage van de munten en zijn er transparant over. En hoe meer partnerschappen hoe groter het draagvlak. Hoe groter het draagvlak hoe meer bedrijven en investeerders de munt kopen.

    10 juli 2019