Bedankt Robinhood en Reddit, tijd voor bitcoin en cryptocurrency

De VS bevindt zich midden in een financiële klassenoorlog. Een cultuuroorlog over wie zou moeten kunnen profiteren van vrije markten.

En te midden van het gevecht, besluit Robinhood om de plek waar het slagveld plaatsvindt, ontoegankelijk te maken. Kooporders werden stopgezet om zogenaamd de koper te beschermen. Voor iedereen die ook maar een greintje gevoel heeft voor de underdog, zou dit een bepalend moment moeten zijn.

Dit is waar bitcoin voor is gemaakt.

Maak crypto eenvoudig

Maar is de crypto industrie hier klaar voor? Is bitcoin simpel genoeg om de massa te helpen?

Jill Carlson investeert in startups bij Slow Ventures, en ze is ontzettend gepassioneerd over cryptocurrency. Deze week zei ze: ‘Crypto UX is helemaal kapot. Als je het daadwerkelijk gebruikt (niet via een derde partij), is het borderline onbruikbaar. Zelfs voor degenen onder ons die het al bijna tien jaar doen.’

Met andere woorden, het is niet zo eenvoudig om zo maar over te stappen op crypto, wat sommige mensen ook suggereren. Tenzij je gebruik maakt van derde partijen die het je makkelijker maken.

Begin van nieuwe run

Cameron Winklevoss, van cryptocurrency exchange Gemini tweette dat bitcoin open is ondanks dat de handel in GameStop via Robinhood gesloten is.

‘Ik denk dat vandaag het begin zal zijn van de retail bull run op crypto deze cyclus’, tweette Jeremy Gardner, oprichter van het gedecentraliseerde voorspellingsprotocol Augur. Als Dogecoin een indicatie is, dan lijkt hij geen ongelijk te krijgen. De koers steeg zelfs met 900%, totdat de waarde weer corrigeerde.

Bruikbaar en onafhankelijk

De gedecentraliseerde toekomst hangt af van het vinden van een evenwicht tussen bruikbaarheid, en het onafhankelijk kunnen opereren van de financiële overlords.

Aan de ene kant zijn er gecentraliseerde beurzen, waardoor mensen cryptocurrency kunnen kopen. In de VS hebben die dezelfde nadelen als Robinhood. Kijk bijvoorbeeld naar eToro. Zij stellen potentiële limieten voor crypto-aankopen om aan de ongekende vraag te voldoen. En in het licht van de rechtszaak van de SEC tegen Ripple, hebben Coinbase en anderen XRP geschrapt om (begrijpelijke) redenen van naleving van de regelgeving.

DeFi is nog lastig

Aan de andere kant zijn er gedecentraliseerde financiële instrumenten, waaronder gedecentraliseerde beurzen zoals Uniswap, waarmee cryptohandelaren activa rechtstreeks kunnen ruilen. Gebruikers hoeven hier geen vertrouwen te plaatsen in de handen van een gecentraliseerde beurs. Maar de gedecentraliseerde apps moeten net zo goed werken als de gecentraliseerde apps voordat adoptie kan plaatsvinden.

Probeer maar eens aan je moeder uit te leggen hoe je bijvoorbeeld OctoFi koopt via Uniswap. Niet te doen.

Veiligheid net zo belangrijk

Maar naast een goede UX (gebruikerservaring, het moet makkelijk en mooi zijn), moeten ze ook veilig zijn.  Een recent rapport van CipherTrace wees uit dat DeFi nog geteisterd wordt door hacks en slechte code.

Robinhood is niet succesvol geweest omdat het de enige manier is om een ​​aandeel te kopen, maar omdat het doodeenvoudig is, daarnaast wordt de aankoop van aandelen wordt gedekt in geval van diefstal.

Hetzelfde gemak en veiligheid biedt BLOX, maar dan voor Nederlandse cryptoliefhebbers.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.