Ron Paul: “De Amerikaanse dollar is een bubbel, bitcoin is het alternatief”

In een recent interview met Yahoo Finance noemt Ron Paul de Amerikaanse dollar ‘een bubbel’.

In 1998 was Ron Paul kandidaat voor het presidentschap van de Verenigde Staten. Nu spreekt hij zich regelmatig uit als criticus op het Amerikaanse economische systeem.

Congresleden hebben minder interesse in bitcoin

In zijn actieve periode in de politiek was Ron Paul presidentskandidaat voor de Libertarische Partij. Zijn gedachtegoed sluit dan ook naadloos aan bij de normen en waarden van bitcoin. Een digitale valuta zonder bemoeienis van de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve.

Ron Paul: “In het Amerikaanse congres zijn de leden minder geïnteresseerd in de principes van marktwerking. Zij focussen zich minder op de grote problemen die eraan komen. Daarom hebben zij ook minder interesse in bitcoin.”

Tijdens het Consensus-evenement hebben we Ron Paul mogen ontmoeten

‘Amerikaanse dollar vernietigt zichzelf’

Ron Paul spreekt ook over congreslid Brad Sherman. Sherman roept op tot een verbod op cryptocurrency. Volgens Ron Paul zegt dat veel:

“Sherman spreekt hier namens de staat, de militaire macht en het hele bankensysteem. Hij vertegenwoordigt hun standpunt van ‘don’t mess with the dollar’. Maar daar maar ik me eigenlijk geen zorgen over, want de Amerikaanse dollar zal uiteindelijk zichzelf vernietigen.”

Hij gaat verder: “Het vertrouwen in de dollar zorgt ervoor dat de bubbel groter wordt. Een lange tijd is deze bubbel bij elkaar gehouden, en dat maakt de crash die gaat komen juist groter.”

Bitcoin als alternatief

Volgens Ron Paul is een volgende economische crisis onvermijdelijk. En daar komt bitcoin om de hoek kijken:

‘Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in wat er gebeurt als de markt crasht. Mensen moeten de ruimte krijgen om alternatieve ideeën te ontwikkelen die problemen kunnen oplossen. Dat is denk ik datgene wat bitcoin biedt: een alternatief.’

Heeft Ron Paul zelf ook bitcoin? Dat dan weer niet, geeft hij toe in het interview. Wél accepteert zijn politieke stichting sinds 2015 bitcoin.

It’s time for plan ₿

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.