Categories: Bitcoin

Ron Paul: “De Amerikaanse dollar is een bubbel, bitcoin is het alternatief”

In een recent interview met Yahoo Finance noemt Ron Paul de Amerikaanse dollar ‘een bubbel’.

In 1998 was Ron Paul kandidaat voor het presidentschap van de Verenigde Staten. Nu spreekt hij zich regelmatig uit als criticus op het Amerikaanse economische systeem.

Congresleden hebben minder interesse in bitcoin

In zijn actieve periode in de politiek was Ron Paul presidentskandidaat voor de Libertarische Partij. Zijn gedachtegoed sluit dan ook naadloos aan bij de normen en waarden van bitcoin. Een digitale valuta zonder bemoeienis van de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve.

Ron Paul: “In het Amerikaanse congres zijn de leden minder geïnteresseerd in de principes van marktwerking. Zij focussen zich minder op de grote problemen die eraan komen. Daarom hebben zij ook minder interesse in bitcoin.”

Tijdens het Consensus-evenement hebben we Ron Paul mogen ontmoeten

‘Amerikaanse dollar vernietigt zichzelf’

Ron Paul spreekt ook over congreslid Brad Sherman. Sherman roept op tot een verbod op cryptocurrency. Volgens Ron Paul zegt dat veel:

“Sherman spreekt hier namens de staat, de militaire macht en het hele bankensysteem. Hij vertegenwoordigt hun standpunt van ‘don’t mess with the dollar’. Maar daar maar ik me eigenlijk geen zorgen over, want de Amerikaanse dollar zal uiteindelijk zichzelf vernietigen.”

Hij gaat verder: “Het vertrouwen in de dollar zorgt ervoor dat de bubbel groter wordt. Een lange tijd is deze bubbel bij elkaar gehouden, en dat maakt de crash die gaat komen juist groter.”

Bitcoin als alternatief

Volgens Ron Paul is een volgende economische crisis onvermijdelijk. En daar komt bitcoin om de hoek kijken:

‘Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in wat er gebeurt als de markt crasht. Mensen moeten de ruimte krijgen om alternatieve ideeën te ontwikkelen die problemen kunnen oplossen. Dat is denk ik datgene wat bitcoin biedt: een alternatief.’

Heeft Ron Paul zelf ook bitcoin? Dat dan weer niet, geeft hij toe in het interview. Wél accepteert zijn politieke stichting sinds 2015 bitcoin.

It’s time for plan ₿

Frank Smits

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving.

Recent Posts

Bitcoin koers analyse: Op naar de hoogste prijs ooit of eerst terug naar 7.200 euro?

Het lijkt nu stilte voor de storm voor bitcoin. De koers lijkt niet veel te bewegen, afgezien van de daling…

3 uur ago

Ethereum koers stijgt met 15 procent, bijna 200 dollar (181 euro)

De waarde van ether is sinds het begin van september met bijna 15 procent toegenomen. De koers schuurt tegen de…

8 uur ago

Tim Draper noemt bitcoin prijs van 250.000 dollar conservatief

Durfkapitalist Tim Draper blijft immer optimistisch over de koers van bitcoin. Eerder voorspelde hij dat de prijs van bitcoin binnen…

9 uur ago

Bitcoin minen verboden in Chinese regio Binnen-Mongolië

Lokale Chinese regeringsbeambten hebben besloten om het minen van bitcoin in de regio Binnen-Mongolië te verbieden. Huh, Binnen-Mongolië? Binnen-Mongolië, ook wel Zuid-Mongolië genoemd,…

10 uur ago

Tone Vays: koersen van alle altcoins zakken naar nul en Bakkt helpt bitcoin niet

BTC Nieuws was afgelopen weekend in Riga, de hoofdstad van Letland, om verslag te doen van de Baltic Honey Badger…

1 dag ago

D-day voor Libra vandaag: makers cryptocurrency van Facebook in gesprek met centrale banken

Vandaag is een belangrijke dag voor Libra, de digitale munt die Facebook wil lanceren. Vertegenwoordigers van de Europese Centrale Bank…

1 dag ago