Wat als.. Ronaldo, Neymar en Messi hun salaris in bitcoin ontvangen?

De salarissen van voetballers als Neymar, Cristiano Ronaldo en Lionel Messi spreken bij velen tot de verbeelding. Maar hoe ziet het salaris van deze beroemdheden eruit als deze worden uitgedrukt in bitcoin? Daar bestaat nu een website voor: bitcoinsalaries.com.

Vooral veel sporters

De website bestaat voornamelijk uit topsporters. Maar er worden regelmatig nieuwe namen aan de lijst toegevoegd, ook van niet-sporters. Zo kunnen we ook rapper 50 Cent en YouTuber PewDiePie terugvinden. In 2018 kwam 50 cent in het nieuws toen hij toegaf bitcoin te hebben verdiend in 2014. Met de waarde van nu zou hij ongeveer acht miljoen dollar in bitcoin hebben.

Maar de topverdiener uit de lijst is Lionel Messi, hij ontvangt jaarlijks 127 miljoen dollar. Omgerekend is dat ruim 12.000 bitcoin. En wie weet dat Messi ook wel geïnteresseerd is in het ontvangen van salaris in bitcoin. Eind 2017 ging hij namelijk de samenwerking aan met SIRIN Labs, een fabrikant van een blockchaintelefoon.

Op de tweede plek staat Cristiano Ronaldo, hij ontvangt per jaar 109 miljoen dollar (bijna 10.275 bitcoin). Het is alleen nog onbekend of ‘CR7’ iets met bitcoin of cryptocurrency heeft.

Interesse in bitcoin vanuit American Football

In de voetbalwereld lopen de sporters nog niet echt warm voor bitcoin en cryptocurrency. Maar anders is dat bij de NFL, de Amerikaanse Football-competitie. Zo is Russell Okung van de LA Chargers groot voorstander van bitcoin als salaris. Op 14 mei 2019 plaatste hij de tweet ‘Betaal me in bitcoin’:

Mocht Okung in bitcoin worden betaald, dan ontvangt hij 1.285 bitcoin per jaar. En Matt Barkley, quarterback voor de Buffalo Bills geeft zelfs toe bitcoin te minen. Barkley ontvangt wel aanzienlijk minder salaris dan Russell Okung, namelijk ruim 1,5 miljoen dollar (146 bitcoin) per jaar.

Wil je zelf opzoeken hoeveel salaris in bitcoin je favoriete sporter of filmheld ontvangt? Dan kan dat hier. En wil je meer weten over bitcoin als salaris? Kijk dan eens op deze pagina:

Lees alles over bitcoin als salaris


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.