Ruim 1.3 miljoen hardware wallets van Ledger verkocht

Ledger zegt maar liefst 1.3 miljoen hardware wallets te hebben verkocht. Hardware wallets zijn dus nog steeds heel erg populair.

Volgens CEO Eric Larchevêque van Ledger zijn hardware wallets vandaag de dag dan ook meer nodig dan ooit. ‘Verschillende grote crypto exchanges zijn in de loop van de tijd al gehackt. Daarnaast zien we ook vaak aanvallen op individuele crypto eigenaren. Veiligheid is een essentieel onderdeel van het bewaren van je cryptocurrencies, of het nu om een groot of klein bedrag gaat,’ aldus Larchevêque.

Wat is een hardware wallet?

Een hardware wallet is de veiligste manier om je cryptocurrencies te beheren. Het werkt eigenlijk als een soort bankrekening voor het ontvangen, verzenden en beheren van je cryptocurrencies. De toegang naar je cryptomunten gaat beveiligd en versleuteld via een fysiek apparaat. Ledger is een fabrikant van dit soort hardware wallets.

Een hardware wallet kan je op verschillende plekken kopen. In Nederland zijn deze wallets bijvoorbeeld te koop bij het Nijmeegse Cryptomaan. Dat is een officiële retailer van de Ledger Nano S.

Langzaam lijken hardware wallets ook in de ‘gewone wereld’ te verschijnen. Een oplettende Reddit gebruiker zag de Ledger ook verschijnen op Schiphol Airport:

Over de verkoopcijfers van andere hardware wallets, zoals de Trezor, is niets bekend. In een Redditpost wordt gesproken over ruim 800.000 exemplaren. Maar dat is slechts speculatie.

 

Heb je net zelf een Ledger Nano S? Bekijk dan onze installatievideo:

 

 

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.