Russische centrale bank: crypto mining is oké, maar onder één voorwaarde

Rusland komt weer met crypto nieuws. Sinds de sancties die opgelegd zijn door verschillende landen, probeert het land andere mogelijkheden te vinden om zichzelf te redden. Bitcoin is een van de opties om Rusland onafhankelijk te maken.

Dit probeert het land zo aantrekkelijk mogelijk te maken, en een van deze acties is om bitcoin btw-vrij te maken. Dit is niet om lief te zijn voor de Russische burgers, maar het is onderdeel van een groter plan. Rusland ziet bitcoin als een manier om het economische isolement te doorbreken. En daar hoort ook het minen bij.

Alleen verkoop aan buitenland

Om deze reden wil het land ook het minen van crypto legaliseren. Hierdoor zouden miners gerust kunnen minen in het land, maar er zit een addertje onder het gras. Een financiële functionaris van Rusland stelt namelijk één eis aan deze miners: de gedolven crypto moet vervolgens aan het buitenland verkocht worden. Maar waarom?

Kirill Pronin van de Russische Centrale Bank (CBR), heeft deze legalisering van crypto mining onder deze voorwaarden erkend. Het is opmerkelijk dat de CBR hier überhaupt over nadenkt, want deze bank is normaal niet echt fan van crypto.

Aan de andere kant wordt het betalingsverkeer met het buitenland beperkt is vanwege de oorlog, dus Rusland moet naar oplossingen zoeken. Dat kan bitcoin zijn, maar je wilt niet dat bitcoin het betalingsverkeer in het binnenland op de kop zet, zo zag Pronin dat ook.

Binnenlandse crypto-betalingen niet motiveren

De eis aan de miners luidt daarom als volgt: de gedolven crypto moet aan het buitenland verkocht worden. Het mag namelijk geen vervanger van de Roebel worden.

“Ondanks het feit dat we ons consequent uitspreken voor het verbod op de omzet van cryptocurrency’s […] is de discussie over de legalisering van mijnbouw mogelijk”, zo zegt Pronin.

“Uiteindelijk moeten we zeggen dat er een export moet zijn van deze miningdiensten, en de miningactiviteiten moeten niet leiden tot accumulatie van cryptocurrency in het land, zodat er geen motivatie zal zijn voor een verder gebruik in de interne betalingen.”

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.