Rustig eerste kwartaal in 2019: veel minder ICO’s

Na een druk laatste kwartaal in 2018 is het flink afgekoeld op de ICO markt: het eerste kwartaal van dit jaar laat namelijk een flink minder actieve markt zien, aldus het laatste rapport van ICObench.

ICOBench is een website die aanstaande ICO’s op kwaliteit beoordeelt aan de hand van verschillende factoren zoals het team erachter, het idee en de technische mogelijkheden van het project. ICO staat voor Initial Coin Offering. Een ICO is een soort van crypto crowdfunding, je koopt als investeerder de eerste cryptomunten van een blockchain startup.

In het eerste kwartaal bijna 350 ICO’s

Het “ICO Market Quarterly Report” analyseert de trends in de sector. Over het eerste kwartaal van 2019 zijn er volgens dit rapport bijna 350 ICO’s gestart. Samen zouden deze bijna één miljard dollar aan kapitaal hebben opgehaald, ruim een half miljard dollar minder dan in het voorgaande kwartaal.

Verder schrijft het rapport het volgende:
“Notably, in Q1 2019 there were twice less ICOs projects that have raised funds comparing with Q4 2018. However, the average ICObench rating has not been changed. The success rate of ICOs that raised a positive amount of funds in Q1 2019 is nearly the same as in Q4 2018 even though the amount of ICOs have declined. More than 60% of ICO projects still raise less than $5million.”

Grofweg houdt dit in dat er ongeveer de helft mínder ICO’s zijn georganiseerd in vergelijking met Q4 2018. Het aantal ICO’s dat het daadwerkelijk lukt kapitaal op te halen is vrijwel gelijk gebleven aan het aantal vorig kwartaal: 60 procent haalde een bedrag op van 5 miljoen dollar of minder. Wat betreft de kwaliteit van de georganiseerde ICO’s is er weinig veranderd; volgens ICObench scoren deze namelijk even goed in dit kwartaal als het vorige.

Ook valt er te lezen dat er Q1 2019 totaal 328 ICO’s zijn georganiseerd, en het 107 hiervan is gelukt kapitaal op te halen. 221 haalde niets op, tegenover 378 die dit vorig kwartaal niet lukte. Toen werden er echter 585 ICO’s georganiseerd.

Virtual Reality, Big Data en AI

Het grootste deel van de projecten bood oplossingen binnen de Virtual reality, Big data, Artificial Intelligence (AI) en Entertainment industrieën. Ook maakten ze vrijwel allemaal gebruik van het Ethereum netwerk.

Uit een ander rapport gepubliceerd door de website TokenData bleek verder dat van de 2500 projecten die zij gevolgd hebben sinds 2017 in totaal 45 procent kapitaal heeft opgehaald en slechts 15 procent van de uitgegeven tokens door deze ICO’s nog op of boven hun initiële prijs wordt verhandeld.

Een derde onderzoek, uitgevoerd onder institutionele beleggers stelt verder dat 19 procent van de ondervraagden er vertrouwen in heeft dat er in 2021 regelmatig geïnvesteerd gaat blijven worden in deze projecten. 41 procent zegt überhaupt pas in de aanstaande 5 jaar in te willen stappen op de ICO markt, en 23 procent ziet helemaal geen potentie in deze markt.

Delen:

Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BLOX. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij NOS, RTLZ, De Telegraaf, FD, Marketingfacts, BNR, Quote, Satoshi Radio en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.