‘s Werelds grootste vermogensbeheerder start samenwerking met Coinbase

Coinbase werd geselecteerd door BlackRock, ‘s werelds grootste vermogensbeheerder, om institutionele klanten directe toegang te bieden tot crypto. Er liggen plannen klaar om eerst beginnen met bitcoin. Dit meldt Coinbase in een blogpost.

Eerst directe toegang tot bitcoin

“Vandaag markeert een spannende volgende stap op onze reis als we aankondigen dat Coinbase samenwerkt met BlackRock, via connectiviteit met Coinbase Prime. Coinbase Prime zal cryptohandel, bewaring, prime brokerage en rapporteringsmogelijkheden bieden aan de institutionele klantenbasis”, zo luidt het bericht.

Deze opties zijn bedoeld voor institutionele investeerders van Alladin. Dat is het end-to-end beleggingsplatform van BlackRock. Zij krijgen eerst directe toegang tot bitcoin, om vervolgens uit te breiden naar andere cryptocurrency’s. “Onze institutionele klanten zijn steeds meer geïnteresseerd in het verkrijgen van blootstelling aan cryptomarkten”, zo vertelt Joseph Chalom, Global Head of Strategic Ecosystem Partnerships bij BlackRock.

BlackRock en crypto

BlackRock bekijkt wel vaker mogelijkheden om in crypto te investeren. Zo investeerde het bedrijf al eerder in Circle, het bedrijf achter de stablecoin USDC. Vervolgens is BlackRock verder gegaan in het onderzoeken van cryptocurrency’s.

Dit is groot nieuws voor de adoptie van bitcoin (en andere crypto’s). BlackRock is de grootste fondsbeheerder ter wereld. Het heeft meer dan 8000 miljard euro aan beleggingen in beheer. Daarnaast is het zeer gunstig dat institutionele investeerders blootstelling krijgen aan crypto. Hierdoor kan er veel geld in de markt stromen.

Positief voor Coinbase

Dit is ook weer even een lichtpuntje voor Coinbase, waarvan het aandeel vorige week 21% zakte in één dag. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) had namelijk negen cryptocurrency’s – die verhandeld worden op Coinbase – bestempeld als effect (security). Hierdoor zouden deze nu onder de effectenwetgeving vallen, wat problemen kan opleveren voor de crypto exchange.

Deze samenwerking is dus zeker welkom, vooral voor aandeelhouders van COIN, het aandeel van Coinbase. Dit staat nu 20% hoger dan de slotkoers van gisteren, waarmee het verlies van vorige week eigenlijk al is rechtgezet.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.