Je salaris ontvangen in bitcoin, waarom eigenlijk?

Je hebt het misschien al gelezen in de media: vanaf juni betaalt BTC Direct al zijn medewerkers voor een deel in bitcoin. Dit komt niet uit de lucht vallen. De wens om in bitcoins uit te worden betaald ligt al een hele tijd op tafel bij de medewerkers. De eerstvolgende maand is het dan zo ver.

Waarom je salaris in bitcoin ontvangen?

Het uitbetalen van (een deel van) het salaris in bitcoin is een primeur in Nederland. Geen enkele andere Nederlandse organisatie betaalt haar vaste medewerkers in bitcoin. Waarom staan wij achter deze keuze?

Bitcoin blijkt door de jaren heen een goede investering. Hierdoor wordt de cryptomunt vooralsnog gebruikt als oppotmiddel. Maar daarmee doe je de potentie van bitcoin tekort. Bitcoin is namelijk in eerste instantie bedoeld als betaalmiddel.

In Nederland zien we dit gebruik vooral terug in Arnhem. Zin in een biertje op het terras? Bij de meeste horecagelegenheden reken je af met bitcoin. Maar ook buiten Arnhem betaal je met bitcoin. Zin in een pizza? Bestel het op Thuisbezorgd.nl eenvoudig met je bitcoin:

Maar waarom zou je bitcoin uitgeven als betaalmiddel als je je salaris nog in euro’s ontvangt? De drempel om bitcoin daadwerkelijk uit te geven en te ontvangen wordt lager als je je salaris in dezelfde valuta ontvangt. Dat geldt voor jou, maar ook voor winkeliers. Betaal je vaker met bitcoin? Dan zullen winkeliers ook gaan nadenken over het invoeren van bitcoin als betaalmiddel.

Andere partijen

BTC Direct is niet het eerste Europese bedrijf dat haar werknemers in bitcoin betaalt. In Duitsland kondigde technologiemagazine t3n aan de medewerkers voor een deel in bitcoin uit te betalen. Zij krijgen twintig euro per maand in bitcoin uitbetaald.

Eind december 2017 maakte het Japanse bedrijf GMO Internet Group bekend zijn medewerkers deels te betalen in bitcoin. Het is eigenlijk ook niet gek dat een bedrijf uit Japan dit doet. Japan is namelijk een van de weinige landen waar bitcoin al een wettig betaalmiddel is.

Het is hoog tijd voor een nieuwe stap in de acceptatie van bitcoin. We hopen met het uitbetalen van salaris in bitcoin weer een nieuwe stap te zetten in de revolutie!

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.