Samsung kijkt serieus naar blockchain

De Zuid-Koreaanse technologiegigant Samsung wil de blockchain gebruiken in haar supply-chain management. Volgens Samsung SDS, de IT-dochtermaatschappij van Samsung, zou dit één vijfde van de kosten moeten besparen.

Song Kwang-woo staat aan het hoofd van de blockchain afdeling van Samsung SDS. ‘De blockchain zal een enorme impact hebben op de supply chain van de industriële sector,’ aldus Kwang-woo.

488.000 ton luchtvracht

Samsung SDS onderzoekt de mogelijkheid om de totale logistieke stroom van Samsung over te zetten naar het decentrale blockchain netwerk. Dat is niet niks. Het gaat dan over 488.000 ton aan luchtvracht en één miljoen zeecontainers. Volgens professor industrial engineering Cheong Tae-su levert de blockchaintechnologie Samsung een belangrijk voordeel.

De blockchain kan er namelijk voor zorgen dat er minder vertraging is tussen de productlancering en de verscheping van het product. Dit maakt het makkelijker om te concurreren in rivaliserende markten zoals China.

Niet de eerste keer

Het overzetten van de logistieke database naar de blockchain is niet de eerste blockchain toepassing van Samsung. Zo heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf vorig jaar Nextledger geïntroduceerd. Nextledger is een betaalsysteem dat ook gebruik maakt van de blockchain technologie.

Daarnaast is Samsung onlangs een samenwerking aangegaan met het Chinese Bitmain. Bitmain maakt ASIC chips. Dit zijn chips waarmee miners razendsnel bitcoins kunnen minen. De samenwerking met Bitmain geeft aan dat Samsung zich serieus wil mengen in de cryptomarkt!

Multinationals en blockchain

Steeds meer organisaties mengen zich in de blockchain technologie. Zo heeft ook IBM een eigen blockchain afdeling, die actief onderzoekt hoe de blockchain kan worden ingezet voor logistieke oplossingen. Het inzetten van de blockchain in de logistiek zorgt voor minder kosten, en snellere verwerkingstijden.

Volgens onderzoeksbureau International Data Corporation (IDC) zal het aantal investeringen in de blockchain alleen maar verder toenemen. In 2017 bedroeg de totale investering nog 945 miljoen, in 2021 verwachten zij dat organisaties wereldwijd 9.7 miljard dollar besteden aan de blockchain. Het grootste deel van deze organisaties zijn afkomstig zijn uit de Verenigde Staten en Europa.

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.