Cardano nieuws

Samsung kiest Cardano platform om klimaatverandering tegen te gaan

Samsung is bezig met een project om bomen te planten om klimaatverandering tegen te gaan. Dit willen ze voor elkaar krijgen door samen te werken met Veritree, een platform dat is gebouwd op Cardano (ADA).

ADA doneren om bomen te planten

In een nieuw persbericht beschrijft Samsung hoe het Zuid-Koreaanse bedrijf gaat samenwerken met Veritree, een op Cardano gebaseerd project waarmee gebruikers hun ADA-tokens kunnen doneren om bomen te planten om klimaatverandering tegen te gaan.

‘Samsung heeft zich ten doel gesteld om tegen het einde van het eerste kwartaal van 2022 twee miljoen bomen in Madagaskar te planten.

Volg elke stap

Samsung werkt dus samen met Veritree, een zelfbenoemd klimaatoplossingenplatform. Het doel is om via de blockchain alle stappen in het proces van bomenplanten bij te houden. ‘Blockchain-technologie wordt gebruikt om elke stap van het herbebossingsproject te verifiëren en te volgen.’

Volgens veritree, dat begin 2022 begon met het planten van de bomen, staat één geschonken ADA-token gelijk aan één boomtoken en één geplante boom. Deelnemers die 15 of meer ADA doneren, ontvangen boomtokens in beperkte oplage, die ze vervolgens kunnen gebruiken om kunst in te wisselen in de vorm van non-fungible tokens (NFT’s).

Elke boom wordt een token

De geplante bomen zullen worden getokeniseerd, waardoor Veritree elke boom afzonderlijk kan volgen, de logistiek van het project in kaart kan brengen en ook unieke QR-codes kan creëren voor donoren om hun impact op het milieu te demonstreren.

‘Om vertrouwen op te bouwen in de integriteit van deze projecten, maken we gebruik van blockchain-technologie endatacollectie ter plaatse om onze projecten te verifiëren. Veritree is het enige platform dat naadloos geverifieerde data van plantpartners, bedrijven en consumenten levert via één innovatief platform.’

Cardano daalt 10%

Je zou verwachten dat dit nieuws voor een enorme stijging zou zorgen, maar cardano zit in de hoek waar de klappen vallen. En die klappen worden uitgedeeld door bitcoin. De bitcoin koers is vandaag met 8% gedaald en sleept cardano met zich mee. ADA is vandaag met 10% gedaald.

Deel
Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

Bitcoin en altcoins diep in het rood, maar markt kan snel sterker worden

De cryptocurrency koersen kleuren weer dieprood. Bitcoin heeft ten opzichte van gisteren 4,4% moeten inleveren…

3 uur geleden

Crypto recap 18 mei: Ethereum (ETH), mining in China, en een bijzondere Japanse bank

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij…

12 uur geleden

Nederlandse toezichthouder AFM: bitcoin en andere crypto nog niet geschikt als betaal- of beleggingsmiddel

Een Nederlandse toezichthouder zegt dat crypto nog niet het juiste middel is voor investeringen.Paul-Willem van…

16 uur geleden

Cloudflare gaat Ethereum node draaien in experiment om ‘beter internet te bouwen’

Cloudflare is een web-beveiligingsbedrijf dat experimenteert met Web3 netwerken die Proof-of-Stake omarmen. Ethereum is daarbij…

21 uur geleden

Bitcoin analyse: de angst is al 2 jaar lang niet zo hoog geweest

Steeds meer mensen worden onzeker van bitcoin. De koers schommelt al een aantal dagen rond…

22 uur geleden

44 centrale banken praten in El Salvador over Bitcoin en financiële inclusie

Sinds dinsdag zijn 44 vertegenwoordigers van verschillende centrale banken en financiële instellingen neergestreken in El…

1 dag geleden

Open een gratis account bij BTC Direct en ontvang €10,- starttegoed!

Claim direct je €10,-