Samsung onthult crypto wallet voor Galaxy S22

Elk jaar kijken telefoongebruikers reikhalzend uit naar het nieuwste vlaggenschip van Samsung of Apple. Voor de echte crypto-liefhebber is er goed nieuws; de nieuwe Samsung Galaxy S22 zal beschikken over de mogelijkheid om crypto’s op te slaan in je telefoon. Dat blijkt uit een aankondiging van de Zuid-Koreaanse telefoongigant.

Wallet voor digitale producten

Samsung kondigde dit aan tijdens Unpacked 2022, een virtueel evenement. De wallet moet in staat zijn om verschillende digitale producten op te slaan. Denk naast crypto’s ook aan ID-gegevens zoals een rijbewijs of identiteitskaart. Ook kan je andere gegevens opslaan zoals creditcards, vliegtickets en vaccinatiebewijzen.

De veiligheid wordt gewaarborgd door Samsung’s eigen Knox Vault techniek. Dit is een chip die zich buiten de primaire processor van de telefoon bevindt.

Gevoelige informatie wordt op die chip geïsoleerd en encryptisch opgeslagen. Daardoor blijven bijvoorbeeld de private keys van je crypto’s veilig. Althans, als je het marketingteam van Samsung moet geloven.

Apple nek aan nek met Samsung

Met de nieuwste Samsung is het straks dus mogelijk om je crypto’s op te slaan. Maar hoe zit dat met iPhone? Daar is dat nu nog niet mogelijk, tenzij je een mobiele wallet download. Wel kondigde Apple aan dat het plannen heeft om ‘Tap to Pay’ te introduceren op iPhone. Daardoor kan je contactloos betalen met je iPhone via geaccepteerde creditcards.

Via deze weg is het mogelijk om indirect met je crypto’s te betalen bij duizenden winkeliers in de Verenigde Staten. Hoe dat zit? Verschillende crypto-partijen geven een eigen creditcard. Bijvoorbeeld Crypto.com, die in samenwerking met Visa een betaalkaart heeft gelanceerd.

Het zijn spannende tijden voor de cryptomarkt. Techbedrijven werken hard aan oplossingen om crypto’s toegankelijker te maken als betaalmiddel. Apple, Samsung, maar ook Google volgt de crypto- en blockchainmarkt op de voet. Tegelijkertijd groeit ook de adoptie onder institutionele partijen iedere dag. Denk aan KPMG, MicroStrategy en Telsa die in bitcoin investeren.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.