Voorspel cryptocurrency koers met Jupiter van Samsung

Samsung richt zich dit jaar steeds meer op blockchain en cryptocurrency. Volgens Cointelegraph heeft Samsung nieuwe dApps toegevoegd aan de Blockchain Keystore. dApp staat voor decentrale applicaties. Dat zijn applicaties die draaien op een blockchain, bijvoorbeeld op die van Ethereum.

Samsung verkent crypto-universum met nieuwe dApps

De namen van de nieuwe dApps zijn helemaal in lijn met de Samsung Galaxy-reeks. De eerste dApp heet bijvoorbeeld Jupiter. Deze dApp analyseert de beweeglijkheid van de koersen van cryptocurrency’s. Denk aan bitcoin, ether of andere coins. Op basis van historische prijsveranderingen voorspelt de Jupiter hoe de koersen zich gaan ontwikkelen in de komende uren.

De tweede dApp heet Mars. Deze dApp laat gebruikers transacties met cryptocurrency’s versturen en ontvangen met een QR-code. ‘Complexe adresinvoer kan worden vermeden door gewoon op een QR-code te klikken. Daardoor worden typefouten vermeden,’ aldus het persbericht wat gedeeld is met Cointelegraph. Dit is niets nieuws, deze functie bestaat al langer in andere wallets.

Over de Samsung Blockchain Keystore

De Samsung Blockchain Keystore is een app voor smartphone waar je verschillende dingen mee kan doen. De belangrijkste functie van de app is het bewaren van je private keys. De app beschikt dan ook over een wallet, waarmee je ether en ERC-20 tokens mee kan bewaren.

Maar de app beschikt ook over een eigen ‘dApp-store’. Je kan verschillende dApps downloaden en installeren. De bekendste dApp daarvan is misschien nog wel Cryptokitties. Met deze dApp kan je schattige katjes verzamelen op het Ethereum netwerk.

De Blockchain Keystore is zichtbaar op alle variaties van de Samsung Galaxy S10 en de Samsung Galaxy Fold.

Ook HTC actief bezig met cryptocurrency

Niet alleen Samsung richt zich vol op de cryptomarkt. Zo kwam HTC in 2018 met de Exodus, een telefoon die ook kan worden gebruikt als hardware wallet. In eerste instantie kon je deze telefoon alleen betalen met cryptocurrency’s zoals bitcoin en litecoin. In de bear market kon je daar overigens nog een goede deal mee halen, de koers daalde maar het te betalen bedrag in bitcoin bleef een tijd lang hetzelfde.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.