Samsung Galaxy Note 10 met cryptowallet en airdrop van KLAY-tokens

Telefoongigant Samsung is van plan een cryptoversie van de Galaxy Note 10 uit te brengen. Samsung werkt hiervoor samen met Kakao Corp, die de token KLAY op de markt gaat brengen. Naast een crypto wallet krijgen gebruikers van de Galaxy Note 10 ook een onbekend aantal KLAY tokens. Eigenlijk een soort airdrop dus.

Dit blijkt allemaal uit een artikel van The Wallstreet Journal (achter een betaalmuur).

KlaytnPhone komt met gratis munten

Samsung gaat voor de Galaxy Note 10 samenwerken met Kakao Corp. Kakao Corp. is een tech gigant uit Zuid-Korea. Onlangs heeft de organisatie haar eigen blockchain (Klaytn) gelanceerd. De bijbehorende token heet KLAY, deze token wil Kakao Corp. met een ICO op de markt brengen. Kakao wil de Galaxy Note 10 vermarkten als de ‘KlaytnPhone’.

Bij de Galaxy Note 10 wordt standaard een wallet ingebouwd en een aantal KLAY tokens bijgeleverd. Je kan dit dus zien als een soort airdrop, een uitgifte van gratis cryptomunten of tokens. Daarnaast beschikt de telefoon over een aantal ‘Klaytn blockchain features’. Wat dat precies inhoudt is niet duidelijk, daar is nog niets over te vinden.

Benieuwd naar de Galaxy Note 10 met ingebouwde wallet? Dan is dat balen, de telefoon is alleen verkrijgbaar op de Zuid-Koreaanse markt. In andere landen is de uit de kluiten gewassen telefoon ook verkrijgbaar, maar dan zonder cryptocurrency wallet van Klaytn.

Afgezien van het artikel van de anonieme bron uit The Wallstreet Journal is er nog geen officiele bevestiging van Samsung of van Kakao Corp. We blijven het verhaal dus even in de gaten houden.

Samsung Galaxy S10 ook met eigen wallet

Sinds dit jaar richt Samsung zich volledig op cryptocurrency en blockchain. Zo heeft de Samsung Galaxy S10 ook een eigen wallet. Die wallet ondersteunt onder andere bitcoin, binance coin, en verschillende ERC20 tokens.

Kort geleden heeft Samsung ook ondersteuning toegevoegd voor verschillende stablecoins. Je kan nu ook TrueUSD, Maker en USDCoin bewaren met de Samsung Galaxy S10.

Steeds meer ‘blockchaintelefoons’

Samsung is niet de enige telefoonfabrikant die zich bezighoudt met cryptocurrency en blockchain. Eerder bracht HTC een op de markt die volledig is gericht op blockchain: de HTC Exodus 1. Deze telefoon beschikt over een eigen hardware wallet. Daarnaast kan je met de telefoon ook een eigen node draaien.

Grappig detail: in het begin kon je de HTC Exodus 1 met crypto kopen, en er was een vaste prijs in cryptocurrency. Omdat de koersen van munten zoals bitcoin en ether eind 2018 zijn gedaald, kon je flinke korting krijgen. Nu heeft HTC dit aangepast, en worden de prijzen in cryptocurrency gekoppeld aan de prijs in dollar.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.