Twitter gerucht: Samsung Galaxy S10 heeft ingebouwde cryptowallet

Op Twitter zijn foto’s uitgelekt van de applicatie Samsung Blockchain Keystore. Dat is een app waarmee gebruikers van de nieuwe Samsung Galaxy S10 hun cryptovaluta kunnen beheren. Eerder waren er al geruchten dat er een dergelijke app aan zou komen.

Alleen ether wordt ondersteund

Twitteraar Ben Geskin deelde de foto’s, de app zou te vinden zijn bij  de veiligheidsinstellingen van de telefoon. Uit de foto’s blijkt dat het mogelijk is om een nieuwe wallet aan te maken, maar gebruikers kunnen ook een bestaande wallet importeren. Volgens de foto (open afbeelding fullscreen)wordt op dit moment alleen ether (ETH) ondersteund als cryptocurrency:

Zijn de geruchten nu bevestigd?

Een maand geleden waren er al geruchten over de cryptowallet op de nieuwe telefoon van Samsung. Volgens deze geruchten kan je met de app bitcoin, ether, bitcoin cash en ERC-20 tokens beheren.

Daarnaast zou Samsung zelf niet de private keys beheren, en is er voor de gebruiker de mogelijkheid om de recovery seed op te schrijven. De recovery seed is de herstelzin van 12 tot 24 woorden, waarmee je altijd toegang hebt tot je cryptovaluta.

De app zou op verschillende manieren toegankelijk zijn. Zo kan je de pincode van je telefoon gebruiken of de app openen met je vingerafdruk.

Maar nogmaals: dit zijn geruchten, we weten pas echt meer als Samsung meer duidelijkheid biedt.

Camera ingebouwd in scherm

Wat valt er op aan de telefoon zelf? De knoppen blijven op dezelfde locaties: links de volumeknoppen, en rechts de aan/uit-knop. Het scherm loopt helemaal door, en de frontcamera is rechtsboven in het scherm verwerkt. Dit komt overeen met wat Samsung eerder heeft aangekondigd, een zogeheten Infinity-O scherm.

Het is nog even afwachten wat je precies met de nieuwe telefoon kan doen, en wat de functies zijn van de cryptowallet. Op 20 februari weten we meer, dan wordt de Galaxy S10 officieel aangekondigd op een evenement van Samsung.

En: we weten het nog niet zeker, maar waarschijnlijk kan je er zelfs mee bellen.

Delen:

Midden 2017 kwam ik voor het eerst in aanraking met bitcoin en crypto in het algemeen. Eerst vanwege de koers, nu omdat ik geloof dat bitcoin een essentieel onderdeel van een nieuwe digitale samenleving gaat worden.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Laat een reactie achter