Is Sergey Nazarov van Chainlink ook bitcoin bedenker Satoshi Nakamoto?

Is de bedenker en directeur van Chainlink stiekem ook de uitvinder van bitcoin? YouTuber Chico Crypto dook de archieven in en draagt argumenten aan waarom hij denkt dat Sergey Nazarov op twintigjarige leeftijd stiekem Satoshi Nakamoto was.

Sergey Nakamoto

Op 4 juni schreven wij dat er aanwijzingen zijn dat Satoshi Nakamoto een Russische proxy-server gebruikte in 2009. Traceer je het IP-adres, dan kom je uit op een gebruiker met de naam “Sergey”, die dezelfde proxy gebruikt als Satoshi. Sergey heeft verschillende Vietnamese hotels beoordeeld in december 2008 en januari 2009.

Chico Crypto neemt dit uiteraard ook mee, en gaat zelfs nog iets verder. Bekijk zijn video hieronder.

Website smartcontract

De beginselen van Chainlink liggen bij de oprichting van de website smartcontract.com, dat tegenwoordig een officiële website van Chainlink is. De website werd op 25 oktober 2008 geregistreerd door Nazarov, dat is een week voordat de whitepaper van bitcoin werd vrijgegeven door Satoshi Nakamoto.

Twee jaar later, op 7 augustus 2010, schreef Satoshi Nakamoto over escrow contracts op bitcointalk.org. Vervolgens werd op 8 december 2010 versie 0.3.18 van de bitcoin core client uitgegeven. Een van de toevoegingen waren de Accounts-Based JSON-RPC commands. Dit is een interface voor smart contract functies op bitcoin.

Een paar maanden later nam Satoshi afscheid van bitcoin, hij zei dat het project nu in goede handen is.

Vervolgens kwam de eerste content op smartcontract.com. Met de wayback machine kun je snapshots van vroegere versies van websites bekijken. Dit staat er op smartcontract.com in december 2014:

Terug naar de Accounts-Based JSON-RPC commands waar Satoshi zich hard voor maakte. In maart 2019 werd deze functie geschrapt uit het bitcoin protocol.

Satoshi Nazarov

Sergey Nazarov komt uit Rusland en zoals wij eerder schreven zijn er aanwijzingen dat Satoshi Nakamoto’s oude IP-adres is te herleiden naar Rusland. Vanaf datzelfde IP-adres werden ook reviews achtergelaten over hotels in Vietnam onder de naam Sergey. Ook postte deze Sergey in 2008 een bericht op een forum over Russische sprekers in Vietnam. CoinTelegraph zegt dat Vietnam toen populair was onder Russische developers.

Een volgende hint waar Chico Crypto op in gaat, is dat de eerste niet-Engelstalige sectie van het Bitcointalk-forum Russisch is.

Veel hints die de naam Sergey koppelen aan Satoshi. En toevallig is er ook een Sergey Nazarov die al vroeg met bitcoin bezig was en een liefde voor smart contracts heeft. Wat denk jij? Is dat toeval?

 

 

Delen:

Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BTC Direct. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij de Telegraaf, Marketingfacts, Satoshi Radio, Frankwatching en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Link 1000$ eoy

    16 juli 2020
  • Link 1000$ eoy

    16 juli 2020