Vind een miljoen bitcoins ter waarde van miljarden euro’s

De bitcoins van Satoshi Nakamoto zijn net zo felbegeerd als de Ark van het Verbond of het goud van El Dorado. Het zijn allemaal schatten die tot de verbeelding spreken, het enige verschil is dat de schatkist van Nakamoto wel inzichtelijk is.

Schatkist van miljarden euro’s

Er gaat weer een nieuwe theorie rond: de mysterieuze bitcoin-oprichter Satoshi Nakomoto zou een reeks aanwijzingen hebben achtergelaten om zijn bitcoin schatkist te ontgrendelen. Deze is miljarden euro’s waard.

Nieuwe aanwijzingen

Volgens een reeks recente berichten die op het forum Bitcointalk zijn gepubliceerd, zijn handelaren, programmeurs en hackers op zoek naar aanwijzingen die kunnen leiden tot de ontdekking van de private keys van Nakamoto. De eigenaar van deze private keys heeft toegang tot honderdduizenden bitcoins die in de begindagen van bitcoin zijn gemined. De huidige bitcoin koers is ongeveer 40.000 euro, dus reken maar uit.

Statistische onbalans

De theorie is gebaseerd op onderzoek van Sergio Demian Lerner, gepubliceerd in 2013, dat een statistische onbalans aantoont in de blokken die zijn gemined door de anonieme oprichter van bitcoin. Lerner speculeerde dat de niet-uniforme distributie mogelijk een doelbewuste creatie van Satoshi was om een ​​bericht achter te laten.

Hij schreef vier mogelijke redenen, waarvan de eerste onzin is (pc kapot) en de andere twee zich niet lenen voor dit artikel. Maar de vierde is wel interessant:

‘Satoshi liet een bericht achter met een vingerafdruk in de nonces. Een bericht dat we in een verre toekomst kunnen zien.’

Gevonden datum komt overeen met publicatie

Zoals elke goede wetenschapper, trekt hij maar al te graag zijn eigen bevindingen in twijfel:

‘Een ander idee dat bij me opkwam, is dat de set zelf een soort verborgen boodschap heeft. Het zou kunnen verwijzen naar de datum 18-10-1960. 18-10-1960 is de datum waarop het artikel “Socialisme, inflatie en de spaarzame huisbewoner” van Ludwig von Mises werd gepubliceerd. Maar dit is iets dat ik in mijn hoofd heb verzonnen om de onzin in de cijfers te rechtvaardigen, vind je niet? Ik zie orde waar helemaal geen orde is, zoals in de film Pi.’

Hij verwijst naar dit artikel van Ludwig von Mises.

Schatkaart van 750 duizend bitcoins

Ondanks zijn twijfel, zijn verschillende bitcoiners nu verder gegaan met deze theorie. Ze hebben zichzelf overtuigd van het argument dat Satoshi’s vroege blokbeloningen geen willekeurige miningdata vormden, maar in plaats daarvan een schatkaart kunnen zijn voor de private keys tot dit fortuin aan bitcoin.

Als dat waar is, zouden de aanwijzingen leiden tot het ontgrendelen van de wallets met Satoshi’s bitcoins. Naar schatting bevatten zijn wallets een miljoen bitcoins.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Wat een idioterie jullie maken je volledig belachelyk wedwerom met dit bericht. jullie hebben een iq van een EZEL. The only one.

    15 februari 2021
  • je beledigd ezels

    16 februari 2021
  • Allebei heel proper en mooi Nederlands…

    16 februari 2021

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.