Scaramucci van SkyBridge Capital wil vermogen via crypto verdrievoudigen

Anthony Scaramucci, wiens nieuwsgierigheid naar cryptocurrency begon tijdens zijn korte periode in Washington, is nu van plan om de focus van SkyBridge Capital volledig op crypto te leggen. Momenteel heeft SkyBridge Capital meer dan de helft van het kapitaal van 3,5 miljard dollar (3,255 miljard euro) in crypto zitten. SkyBridge investeert in onder meer bitcoin, het Algorand protocol, ethereum en crypto-aandelen.

Scaramucci keerde in 2017 na 11 dagen als hoofd communicatie in de Trump-administratie terug bij SkyBridge Capital. De komende jaren verwacht SkyBridge Capital de assets op de balans te verdrievoudigen dankzij de focus op crypto. “We hebben veel vertrouwen in deze kans en daar de strategie van het fonds volledig op aangepast om een leider in de industrie te worden”, aldus Scaramucci in een interview.

Door pandemie naar crypto

Anthony Scaramucci geeft tegenover Bloomberg de pandemie als reden aan voor de koerswijziging van SkyBridge Capital. “Er is een wereld van voor de pandemie en een wereld van na de pandemie. In de wereld na de pandemie zijn de overheidstekorten groter en heerst en een meer onzekerheid over groei”, zo spreekt Scaramucci over de beslissing om de focus op crypto te leggen.

“Als je alleen al kijkt naar de groei van het BBP in de afgelopen 10 jaar, dan ligt die met 1,6 procent onder normale trend. Ik zeg niet dat de inflatie voor altijd is, maar als het nog 18 tot 36 maanden duurt, dan moet je daar goed positie in kiezen”, zo gaat Scaramucci verder. SkyBridge Capital gelooft dat de cryptomarkt de komende jaren enorm veel groepotentie heeft. “Er komt zeker volatiliteit aan, maar ik denk dat we dat de komende 3 tot 5 jaar nodig hebben”, aldus de leider van SkyBridge Capital.

Scaramucci vond inspiratie in Washington

De flamboyant fondsbeheerder van SkyBridge Capital vond de inspiratie voor de cryptokoers van het fonds tijdens zijn korte zit in Washington. “Het is bijna niet te geloven dat het vandaag alweer vijf jaar geleden is. In juni 2017 was ik bij de ExIm Bank in een meeting met enkele schatkistbewaarders, die spraken over de potentie van een digitale dollar via blockchain technologie”, aldus Scaramucci.

Deze meeting heeft de ogen van Scaramucci geopend en liet hem nadenken over de Winklevoss tweeling en zijn vrienden als Mike Novogratz die al langer met crypto bezig waren. “Ik moet het serieuzer nemen. Dus kort nadat ik werd ontslagen uit het Witte Huis keerde ik terug bij SkyBridge en kocht ik de URL SkyBridgeBitcoin.com”, zo spreekt Scaramucci tegenover Bloomberg.

Rechtszaak Grayscale tegen SEC

Net als Grayscale is SkyBridge al jaren bezig om bij de SEC de goedkeuring van een spot bitcoin ETF te krijgen. Grayscale heeft nu aangekondigd klaar te zijn om juridische stappen te nemen tegen de SEC indien het toezichtsorgaan de volgende aanvraag ook afwijst. Anthony Scaramucci geeft echter aan dat SkyBridge hier waarschijnlijk niet in meegaat.

“Het korte antwoord is nee, we zouden niet aan de rechtszaak meedoen, omdat we in het proces zijn van het indienen van een aanvraag bij de SEC. Ik ben ervan overtuigd dat de SEC uiteindelijk in een positie komt waarbij ze openstaan voor goedkeuring. Dus ik denk niet dat we zo agressief hoeven te zijn”, aldus Scaramucci over de geruchten dat Grayscale een rechtszaak wil starten tegen de SEC.


Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.