School in Dubai accepteert betalingen in bitcoin en ethereum

Citizens School, een onderwijsinstelling in de Verenigde Arabische Emiraten, zal bitcoin en ethereum accepteren als betaalmiddel. Hiermee wil de school flexibele betalingen toestaan van ouders met crypto.

Betalen met BTC en ETH

Arabian Business zegt dat de school hiermee de eerste onderwijsinstelling in het Midden-Oosten is die betalingen in crypto toestaat. Het is weer een stap dichterbij crypto-adoptie als betaalmiddel. De school kan hiermee andere scholen inspireren om hetzelfde te doen.

Citizens School zal in september van dit jaar open gaan en meteen betalingen accepteren in bitcoin en ethereum. “Een tijdje geleden was cryptocurrency slechts een zwevende term onder goed onderlegde beleggers”, zegt oprichter Dr Adil Alzarooni tegen Arabian Business. “Vandaag de dag is cryptocurrency echter veel meer mainstream aan het worden, waardoor het traditionele financiële systeem opnieuw wordt vormgegeven.”

‘Elk element van leerervaring wordt opnieuw bedacht’

“Citizens ontwricht de onderwijssector door elk element van de leerervaring opnieuw te bedenken – of het nu gaat om de manier waarop onze kinderen leren, hoe we onze leraren uitrusten om mentoren te zijn, wat onze leerlingen kiezen om te dragen, of de manieren waarop ouders voor collegegeld kunnen betalen.”

“Met de introductie van deze nieuwe betaalfaciliteit kijken we uit naar het versterken van de rol van jonge generaties in het realiseren van de digitale economie van de VAE. Naarmate meer mensen het tijdperk van digitalisering omarmen, zullen de kinderen van vandaag de ondernemers en investeerders van morgen worden”, aldus Alzarooni.

Bijdrage aan een diverse kenniseconomie

De school ambieert om te groeien naar de richtlijnen van de UAE Centennial 2071; een roadmap van de VAE om het land op lange termijn te versterken op meerdere vlakken. De school zal hieraan bijdragen door middel van een gediversifieerde kenniseconomie. De lessen die worden gegeven op Citizens School zijn mindset, ondernemerschap, gezondheid en welzijn, duurzaam leiderschap, wereldwijd en digitale geletterdheid.

Dit soort initiatieven als de Citizens School zijn mogelijk nadat het land de handel voor cryptocurrency’s legaal maakte. Wellicht is de keuze voor crypto een interessanter dan de dirham; de nationale valuta van de VAE. De betalingen worden door de school wel meteen omgezet in dirhams, maar het bied de ouders een flexibelere betalingsmogelijkheid.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Fantastisch

    30 maart 2022