Schrijver Rich Dad Poor Dad voorspelt ‘grootste crash in wereldgeschiedenis’

Rich Dad Poor Dad auteur Robert Kiyosaki staat niet bekend om zijn positieve houding ten aanzien van de financiële markten, maar nu gaat hij wel heel ver. Kiyosaki voorspelt namelijk de “grootste crash in de wereldgeschiedenis.” Zijn advies? Koop alles wat niet bijgedrukt kan worden.

‘Geen aandelen, obligaties of dollars’

Wat we ons voorstellen bij “alles wat niet bijgedrukt kan worden” zijn in eerste instantie fiatmunten als de Amerikaanse dollar. Robert Kiyosaki heeft het hiermee echter ook over aandelen en obligaties. In plaats daarvan focust Kiyosaki zich momenteel op edelmetalen en met name op goud en zilver. Overigens zijn ook goud en zilver niet immuun gebleken voor de verkoopgolven die dit jaar door de financiële markten stroomden.

De goudkoers schrijft voor 2022 een min van 9 procent, terwijl zilver zelfs 20 procent van zijn koerswaarde is verloren. Kiyosaki voorziet echter een glorieuze wederopstanding voor de edelmetalen. Zilver blijft de komende 3 tot 5 jaar rond deze koers handelen, om vervolgens naar 500 dollar (485 euro) te klimmen. Dat zou een stijging van ongeveer 25.000 procent markeren voor zilver.

Ook van de goudkoers verwacht Kiyosaki grootste daden. “Ik denk dat een koers van 15.000 dollar niet onbereikbaar is voor goud”, aldus Kiyosaki. Op het moment van schrijven handelt goud op een koers van 1.620 dollar (1696 euro). Kiyosaki verwacht dus dat de goudkoers met een factor tien zal toenemen de komende jaren.

Kiyosaki voorspelde de bitcoin bodem

Bitcoin bereikte in juni het voorlopige dieptepunt van 17.600 dollar (ongeveer 17.072 euro) van deze bearmarkt. Het bijzondere is dat Kiyosaki in mei al voorspelde dat de bitcoin koers weleens richting de 17.000 dollar kon zakken. “Bitcoin is aan het crashen, dat is geweldig nieuws. Zoals ik eerder al aangaf, wacht ik momenteel op een crash naar 20.000 dollar. Daarna wacht ik op een test van de bodem die rond de 17.000 dollar kan liggen. Als de bodem bereikt is, dan vul ik de vrachtwagen met bitcoin. Crashes zijn het beste moment om rijk te worden”, aldus Kiyosaki.

Opvallend is dat de bitcoin koers op de dag van het bericht van Kiyosaki op 28.991 dollar stond. Het is natuurlijk mogelijk dat bitcoin de komende maanden een diepere bodem legt, maar voorlopig lijkt de voorspelling van Kiyosaki wel heel accuraat. Kiyosaki zegt vooral “van bitcoin te houden”, omdat hij de Federal Reserve, het ministerie van financiën en Wall Street niet vertrouwt.

Grootste crash ooit

Momenteel bereidt Kiyosaki zich voor op de grootste crash in de wereldgeschiedenis. “We hebben nog nooit zoveel schulden in het systeem gepompt”, aldus de schrijver van Rich Dad Poor Dad. Inmiddels weten we dat Kiyosaki op dit moment weinig vertrouwen heeft in aandelen, obligaties en fiatgeld. Hij zet zijn geld vooral in op edelmetalen, bitcoin en blikvoer. “De inflatie begint groteske vormen aan te nemen. De beste investeringen zijn blikken tonijn en gebakken bonen. Je kunt goud, zilver en bitcoin niet eten, maar tonijn en bonen wel”, aldus Kiyosaki.

Dit is uiteraard een grap met een serieuze ondertoon, maar Kiyosaki investeert wel degelijk in voedsel op dit moment. “Ik investeer in Wagyu vee. Mensen hebben het over boerenland en dat soort dingen, maar ik denk dat vee een goede investering is”, zo spreekt Kiyosaki. Iemand die juist heel erg in landbouwgrond investeert is Bill Gates, die ondertussen de grootste private bezitter van landbouwgrond is.


Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • dag Thom,

  met de info die ik nu heb, hoe ze leningen geven. ik las dat ze geld creëren door het digitaal in te geven. ok jij wilt een lening van 50.000€ dan geven we 50.000€ in op de pc en het geld bestaat. ok ik merk dat het wat te simpel is. ok ik wil klein beginnen met bitcoin aan te kopen. waar doe ik dat en hoe?
  groetjes
  martine

  1 oktober 2022
  • Martine,volgens thom is 500 dollar 485 euro….ik zou iemand anders om advies vragen als ik jou was.

   2 oktober 2022
   • Ja idd. Maak van die 500 dollar nu maar 510 euro. Hij loopt wel een beetje achter 😛

    2 oktober 2022
 • Dit is zeer verwarrend want fiatmunten en de Amerikaanse Dollar kunnen nou juist wel bijgedrukt worden!

  1 oktober 2022