SEC Commissaris wil crypto spot ETF’s niet meer categorisch weigeren

De cryptocurrency-markt krijgt misschien een lichtpuntje na een hoop treurige weken. Een commissaris van de SEC heeft namelijk een positieve houding tegenover een crypto spot Exchange Traded Fund (ETF). Dit is een fonds waarmee je in crypto kan investeren.

Wat is een ETF?

Een ETF kent twee verschillende soorten: een spot ETF en een futures ETF. Met die laatste variant – de futures ETF – koop je indirect contracten die de prijs van een bepaalde cryptomunt volgen. Dit is op dit moment al legaal in de VS sinds afgelopen jaar. Op deze manier kunnen mensen via een omweg in crypto investeren.

Het probleem met deze futures ETF’s is dat hiermee geen crypto wordt gekocht, maar contracten. Dit zien veel mensen graag anders, omdat er op deze manier geen munten worden aangekocht. Een oplossing hiervoor is dus een spot ETF. Zoals de naam al doet vermoeden, koop je hiermee crypto ‘on the spot’.

‘Stop met weigeren’

Dit betekent dat het fonds echte crypto als onderliggende waarde heeft. Dit is een veel betere manier volgens velen, en dat vindt commissaris Hester M. Peirce van Amerikaanse Securities and Exchange Commission ook. Zij riep op om “te stoppen met het categorisch weigeren van spot crypto exchange-traded products.”

Deze oproep was te lezen in de opmerkingen over – houd je vast – “Regulatory Transparency Project Conference on Regulating the New Crypto Ecosystem: Necessary Regulation or Crippling Future Innovation?” die op 14 juni werd gepubliceerd.

De SEC weigert al maandenlang crypto spot ETF’s, terwijl futures ETF’s wel verhandeld mogen worden. Volgens de commissaris is “de weerstand van de Commissie tegen een spot bitcoin Exchange Traded Product bijna legendarisch aan het worden.”

SEC is strenger voor crypto

Peirce krijgt om de haverklap de vraag wanneer de SEC een spot bitcoin ETF zal goedkeuren. Ze zegt dat ze geen idee heeft hoe ze deze frequente vraag moet beantwoorden. De SEC weigert namelijk ETF na ETF.

“De redenen voor deze weerstand tegen een spotproduct zijn moeilijk te begrijpen, afgezien van een erkenning dat de Commissie heeft besloten om alles wat met bitcoin te maken heeft – en vermoedelijk ook andere digitale activa – aan een strengere norm te onderwerpen dan zij voor andere producten hanteert.”

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.