‘SEC had belangenconflict bij zaak tegen Ripple (XRP)’

Een anticorruptiewaakhond uit de VS zegt dat er groot bewijs is in de zaak van de SEC tegen Ripple. De waakhond zegt dat een belangrijke SEC-functionaris een belangenconflict had tijdens het aanspannen van de rechtszaak tegen Ripple.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) klaagde Ripple in 2020 aan op beschuldigingen dat XRP werd uitgegeven als een niet-geregistreerd effect. Dit blijkt nu, volgens Empower Oversight, misschien ook voor eigenbelang te zijn.

Het belangenconflict

De waakhond vertelde in een persbericht dat het meer dan 200 e-mailrecords heeft ontvangen via een speciaal verzoek dat het belangenconflict binnen de SEC belicht. Deze had specifiek betrekking tot William Hinman, voormalig directeur van de SEC’s Division of Corporate Finance.

Uit deze e-mails bleek dat SEC-functionarissen Hinman hadden gewaarschuwd voor een belangenconflict. Hij zou namelijk een connectie hebben met Simpson Thacher, een advocatenkantoor dat ethereum promootte. Dat deden ze via een organisatie genaamd Enterprise Ethereum Alliance – waar Hinman volgens Empower Oversight is gaan werken na de indiening van de rechtszaak.

“Maar Bill [Hinman], het komt ons voor dat je een volledig financieel conflict hebt met je oude firma, niet alleen een onpartijdigheidsconflict. Daarom zou je geen vergaderingen mogen hebben met je oude firma, zelfs geen groepsvergaderingen”, zegt één van de emails.

Meer vragen dan antwoorden

Empower Oversight zegt dat Hinman ontmoetingen had met de medeoprichters en investeerders in ethereum, voorafgaand aan een toespraak die de markt beïnvloedde. ‘Hierin verklaarde hij dat het digitale activum Ether geen effect was, ondanks de deelname van Simpson Thacher aan de Enterprise Ethereum Alliance, die is gewijd aan het bevorderen van het commerciële gebruik van ethereum’, aldus het persbericht.

‘Dit roept vragen op over de vraag of Hinman de rol van Simpson Thacher in ethereum volledig heeft onthuld aan SEC-ethiek ambtenaren en of zij de vergaderingen of zijn toespraak zouden hebben goedgekeurd als hij dat had gedaan.’ Empower Oversight zegt dat deze bevindingen meer vragen dan antwoorden geven.

“We zullen bij de SEC blijven aandringen op meer zinvolle en tijdige transparantie over deze kwestie,” aldus Jason Foster, oprichter en voorzitter van Empower Oversight.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.