SEC opent aanval op Coinbase, Justin Sun, Jake Paul en Lindsay Lohan

De Amerikaanse financiële waakhond SEC schiet met hagel. Er lopen al een aantal rechtszaken tegen de crypto-industrie en daar komen er twee bij. Coinbase vanwege het aanbieden van stakingsproducten en Justin Sun vanwege het illegaal aanbieden van security’s.

Coinbase en staking

Coinbase is een Amerikaanse cryptobeurs en een van de grootste van zijn soort ter wereld. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een brief naar Coinbase gestuurd, waarin het bedrijf wordt gewaarschuwd voor mogelijke juridische stappen met betrekking tot enkele van zijn stakingsproducten en aangeboden crypto’s.

Deze brief wordt een Wells notification genoemd. Dit is een soort waarschuwing dat er mogelijk wordt gehandhaafd wegens vermeende schendingen van effectenwetten. Volgens Coinbase baseert de SEC zich op ‘vluchtig onderzoek’ naar Coinbase Earn, Coinbase Prime en Coinbase Wallet.

‘Het is geen formele aanklacht of rechtszaak, maar het kan er wel toe leiden’ zegt Coinbase.’ De kennisgeving van Wells van vandaag komt ook nadat Coinbase in de loop van maanden meerdere voorstellen aan de SEC heeft gedaan over registratie, die de SEC uiteindelijk allemaal weigerde te beantwoorden.’

De directeur van Coinbase is Brian Armstrong, en hij tweette dat de beurs een rigoureus activabeoordelingsproces doorloopt en meer dan 90% van de activa heeft afgewezen die zich hebben aangemeld om op het platform te worden vermeld.

‘Hoewel we begrijpen dat dit allemaal deel uitmaakt van de reis naar de hervorming van ons financiële systeem, hebben we gelijk met de wet, hebben we vertrouwen in de feiten en verwelkomen we de kans voor Coinbase om voor een rechtbank te verschijnen.’

Justin Sun, Tron en BTT

De SEC heeft daarnaast Justin Sun, de Tron Foundation Limited, BitTorrent Foundation Ltd. en Rainberry Inc aangeklaagd voor de verkoop van ongeregistreerde effecten.

Volgens het persbericht, worden Sun en zijn bedrijven ook beschuldigd van het frauduleus manipuleren van de secundaire markt voor TRX en het orkestreren van een plan om beroemdheden te betalen om TRX en BTT te promoten zonder hun vergoeding bekend te maken.

Acht beroemdheden, waaronder Lindsay Lohan, Jake Paul, Soulja Boy, Ne-Yo en Akon zijn aangeklaagd voor het illegaal promoten van TRX en/of BTT zonder hun vergoeding bekend te maken.

Daarnaast staat in de aanklacht ook dat verschillende airdrops illegaal waren. Ook wordt Sun beschuldigd van fraude en het manipuleren van de markt.

Van april 2018 tot februari 2019 zou Sun zijn werknemers hebben opgedragen om meer dan 600.000 TRX-transacties uit te voeren tussen twee exchange-accounts die hij beheerde.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.