Grote kans dat SEC zaak tegen Ripple (XRP) verliest, aldus oud-directeur SEC

Joseph Hall is oud-directeur van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en hij denkt dat de kans groot is dat de SEC haar zaak tegen Ripple verliest.

Geen schade voor beleggers

Hall is tegenwoordig partner bij het advocatenkantoor Davis Polk, hij zegt in een nieuw interview op Thinking Crypto dat hij de SEC-zaak verbazingwekkend vindt. Hij stelt dat een rechter die de rechtszaak beoordeelt, waarschijnlijk zal worden beïnvloed door het feit dat de zaak geen dreigende beleggersschade lijkt te hebben veroorzaakt.

Waarom nu pas? XRP bestaat sinds 2012

‘De rechter zou kunnen zeggen: Als XRP een probleem was, waarom nu pas? XRP bestaat al sinds 2012. Wat is hier aan de hand?.’ Hall gaat verder: ‘Dus ik denk dat de feiten en de houding van de SEC in de XRP-zaak misschien niet de beste is voor de SEC. Dus ik denk dat de kans groot is, ik kan je daar geen percentage over geven, ik denk dat de kans groot is dat de SEC deze verliest.’

Hall haalde onlangs de krantenkoppen na het publiceren van een opiniestuk. Hierin schreef hij dat de rechtszaak van de SEC tegen Ripple de algemene behoefte aan duidelijkheid in de crypto-activabranche benadrukt. Zelf werkte de advocaat tussen 2003 en 2005 voor de SEC en sloot zijn tijd bij de Commissie af als uitvoerend directeur voor beleid.

Slecht resultaat voor SEC kan desastreus zijn

In het interview merkt Hall ook op dat de Ripple zaak een bedreiging kan vormen voor het vermogen van de SEC om de rest van de cryptoindustrie in de toekomst te reguleren.

‘Eerlijk gezegd, als ze het verliezen bij de districtsrechtbank en niet schikken, zullen ze er zeker een beroep op doen bij het Second Circuit. Ze zouden kunnen eindigen met een uitspraak die het voor hen erg moeilijk maakt om over de hele crypto-ruimte enige autoriteit uit te oefenen. En ik denk niet dat dat iets goeds is.’

‘Zoals ik eerder al zei, denk ik dat er enkele belangen zijn die de Amerikaanse federale effectenwetten moeten beschermen die hier logisch zouden zijn. Je moet gewoon heel goed nadenken over wat voor soort eisen je aan deze branche stelt.’


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Kan iemand mij vertellen wanneer de uitspraak is?

  5 februari 2021
  • 30 februari

   6 februari 2021
  • 22 feb

   6 februari 2021
  • 22feb

   6 februari 2021
  • 16-08-2021

   22 februari 2021
 • Ik dacht 14 februari

  5 februari 2021
 • 22 Feb dacht ik

  5 februari 2021
 • 22 februari

  5 februari 2021
 • rechtzaak moet nog beginnen!

  6 februari 2021
 • ja .lees de krant hahahaaaaa

  6 februari 2021
 • Deze hele ontwikkeling is een set-up.

  Zowieso zijn leden van de SEC opgestapt na het aanspannen van een rechtszaak waardoor ze eigenlijk de bal neerleggen bij de rechters en overheid en hun dwingen een uitspraak te doen. Niemand weet namelijk welke kant het op gaat en of heeft de juiste expertise hiervoor.

  Wellicht is er nu ook te veel onzekerheid in de markt waar Ripple geen baat bij heeft en de partijen die er dus over gaan kunnen geen duidelijkheid verschaffen. Vandaar dat de SEC misschien Ripple zelfs te hulp schiet met deze weg. Het lijkt dan eerder op een schaakspel. Nu wordt het naar de rechters en overheid verplaatst, wellicht dat er ij de politiek wetgeving moet ontstaan op dit gebied en dat gaat heel veel awareness genereren. De hele crypto industrie wordt er bij betrokken en het is Ripple die het voortouw neemt en straks met alle aandacht naar de maan gaat (in geval van succes)

  6 februari 2021
 • Dat zou 22 februari moeten zijn.

  7 februari 2021
 • 22 februari is slecht een hoorzitting voorafgaand aan de procedure. De uiteindelijke procedure kan in theorie erg lang duren. Je hoeft niet binnen een paar maanden uitspraak te verwachten. Wel kan er gedurende het jaar bij beide partijen een beter beeld ontstaan over hoe de kaarten zijn geschud, hetgeen tot een deal zou kunnen leiden. Voorlopig is het nog allemaal koffiedik kijken en zijn meerdere scenario’s mogelijk.

  11 februari 2021
 • is deze nu koopwaardig of moet ik wachten tot na 22 februari?

  12 februari 2021
 • Hij staat op 50 cent momenteel, als ze die rechtszaak winnen (hope so) kan hij wel eens gaan exploderen. Als ze verliezen is het echter afgelopen volgens mij, alhoewel we denk ik 1.5 jaar verder zijn met hoger beroep etc. Het is dus koffiedik kijken, ik heb er jaren geleden 3000 gekocht aan 17 cent in ieder geval.

  13 februari 2021
 • Nu xrp inkopen en wachten tot en met de 22e. Vandaag 15 Feb zal er een announcement komen over de desbetreffende zaak, de 22e kunnen ze tot een schikking komen maar dat hoeft niet zo te zijn but i’ll take my chances. Koop Xrp nu rond de 0.46

  15 februari 2021
 • Ik denk persoonlijk dat dit het begin is van de learningcurve om samen te werken en beleid te voeren op Crypto.
  De SEC wilt gewoon duidelijk hebben wat er gebeurd.
  In het geval van Ripple hebben de C-Level Exectutives Ripple omgezet in cash om het bedrijf te funden, dit roept vraagtekens op.
  Nu is de vraag – hebben zij dit bij-gegenereerd (gedrukt) of was dit al een asset die ze in het bezit hadden.
  Tevens word dit nu in een District Court gehouden en is dus geclassificeerd als “Kanton Recht” – niet eens federaal.

  Zie onder Reuters
  https://www.reuters.com/article/usa-sec-crypto-currency/clear-crypto-rules-urgently-needed-as-major-companies-embrace-asset-sec-official-idUSL4N2KJ08Q

  15 februari 2021
 • Het is sowieso interessant om in Ripple te investeren als je kijkt naar de geschiedenis van deze crypto munt zie je een stijgende lijn. Deze rechtszaak is publiciteit Of het nou goed of slecht uitpakt voor Ripple maakt eigenlijk niet zoveel uit de naamsbekendheid is enorm aan het toenemen en dat zal de koers gunstig gaan beïnvloeden.. Ik zou zeggen investeer als je wat spaargeld hebt waar je niet afhankelijk van bent. Dat is beter dan het geld op de bank te laten staan..

  16 februari 2021
 • 21 feb. Is ook een datum om tripple in de gaten te houden. De Saoedische centrale bank heeft aangekondigd het hele Saoedische bankensysteem via een snelle blockchain systeem te gaan gebruiken. De 21ste maken ze bekend welk systeem dat gaat zijn. Velen denken dat dat de blockchain van ripple gaat worden. Als dat zo is dan kan dat de prijs flink oplopen. PS. 13% van de handels waarde van Ripple vindt plaats in de USA.

  17 februari 2021
 • 16 augustus moet de zaak afgerond zijn

  17 februari 2021
  • Bron?

   28 maart 2021
 • ???

  22 februari 2021