SEC voegt 20 handhavers en onderzoekers toe aan crypto-unit

De Securities and Exchange Commission (SEC) ziet de cryptomarkt sneller ontwikkelen dan zichzelf. De SEC heeft besloten om haar speciale eenheid – die is gewijd aan het onderzoeken van cryptocurrency-fraudes – te vergroten, meldt de Wall Street Journal.

Cryptomarkt kent veel fraude en misbruik

De SEC zei dat het van plan is om 20 mensen toe te voegen aan zijn Crypto Assets and Cyber Unit. En dat is ook wel nodig in een markt die constant andere vormen aanneemt. In een markt van 1,6 biljoen euro – dat is een 1,6 met twaalf nullen – gebeurt er genoeg om die 20 nieuwe handhavers en onderzoekers bezig te houden.

SEC-voorzitter Gary Gensler zei dat de crypto-industrie veel fraude en misbruik kent. Hij vergeleek het zelfs met het wilde westen. Nu kan je natuurlijk denken; daar gaat de SEC weer met haar vergelijkingen. Maar vanuit het oogpunt van de commissie is het ook wel begrijpelijk.

De SEC heeft namelijk bijna 100 cryptocurrency-gerelateerde handhavingsacties ingediend in een periode van 8 jaar, waarvan de meeste gericht zijn op de nieuwe verkoop van digitale munten.

Retailbeleggers vaak de dupe

De Enforcement Director van de SEC, Gurbir S. Grewal, schreef in een verklaring dat “crypto-markten de afgelopen jaren geëxplodeerd zijn” en dat “retailbeleggers vaak de dupe zijn van misbruik in deze ruimte”. Al vergeten ze daarbij te vermelden dat crypto bedrijven als Ripple Inc. ook de dupe kunnen worden van de SEC.

Al met al hoopt de SEC hiermee een goede stap te zetten met de juiste bedoelingen. “De versterkte Crypto Assets and Cyber Unit zal voorop lopen bij het beschermen van beleggers en het waarborgen van eerlijke en ordelijke markten in het licht van deze kritieke uitdagingen’, vertelde de Enforcement Director.

Groei in personeel en expertise

Met de komst van deze nieuwe handhavers, zou de speciale eenheid van de SEC al gegroeid zijn tot 50 personen. Daarnaast zal de eenheid ook een nieuwe leider krijgen. Het huidige hoofd heeft namelijk aangekondigd het bureau in juni te willen verlaten, zei een woordvoerder van de SEC volgens de Wall Street Journal.

De wereld van crypto bestaat ondertussen niet alleen nog uit bitcoin en een blockchain. De afgelopen jaren zijn er veel nieuwe activa bijgekomen, zo ook NFT’s. De SEC zegt dat de eenheid naast crypto, ook deze Non-Fungible Tokens onder de loep zal nemen. Nu is het hopen dat ze daadwerkelijk mensen zullen helpen, in plaats van deze ontwikkelingen te dwarsbomen.

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.