Senator John Deaton wil meer aandacht voor cryptovrijheid in de Amerikaanse Senaat

John Deaton, bekend voorvechter van cryptorechten, heeft zich onlangs kandidaat gesteld voor de Amerikaanse Senaat in Massachusetts. In een recent interview met Generation Infinity deelde hij zijn visie op belangrijke kwesties, met name zijn sterke afkeuring van een door de Federal Reserve uitgegeven centrale bank digitale valuta (CBDC).

Banner Default 5 (Laatste nieuws)

Deaton’s zorgen over CBDC’s

Deaton vreest dat een CBDC de overheid te veel controle zou geven over de uitgaven van burgers. Hij waarschuwt dat het contant geld zou kunnen vervangen en het mogelijk zou maken om te zien hoe mensen hun geld gebruiken. Bovendien denkt hij dat de steun van Senator Elizabeth Warren voor een CBDC het gebruik van cryptocurrencies zoals Bitcoin in de VS zou kunnen beperken.

Roep om duidelijke regelgeving

Naast zijn standpunt over CBDC’s, benadrukt Deaton het belang van overheidsverantwoording en de noodzaak van duidelijke regels in de crypto-industrie. Hij uit kritiek op de ‘draaideur’ tussen toezichthouders en de privésector en pleit voor termijnlimieten om frisse ideeën in Washington te stimuleren.

Deaton is glashelder over de behoefte aan een meer directe en open aanpak van instanties zoals de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC. Hij vertelt dat hij tijdens zijn juridische strijd met de SEC namens XRP-houders vooral vroeg om duidelijkheid over de status van XRP.

Volgens Deaton heeft de onduidelijke regelgeving in de VS ertoe geleid dat sommige vernieuwers de Amerikaanse markt mijden en zich richten op kansen in het buitenland.

Steun voor slimme crypto-regulering

Deaton is niet de enige die oproept tot duidelijkere regels. Ki Young Ju, CEO van CryptoQuant, stelt dat met de juiste regelgeving, crypto en Web3 verantwoord kunnen groeien. Dit zou de risico’s van oplichting verminderen en het vertrouwen in de industrie versterken.

Ju ziet een toekomst waarin Web3-protocollen miljoenen mensen betrekken en grenzeloze samenwerking mogelijk maken. Hij erkent dat er oplichting voorkomt in de sector, maar benadrukt dat dit vergelijkbaar is met andere financiële sectoren. ‘Slimme regelgeving’ is volgens hem de sleutel tot duurzame groei.

Debat in de crypto-gemeenschap

Ju’s opmerkingen hebben een levendig debat in de community op gang gebracht. Sommigen steunen zijn visie en erkennen de noodzaak van regelgeving om vertrouwen en groei op lange termijn te bevorderen. Anderen zijn bezorgd dat regels de winstkansen in de cryptospace zouden kunnen beperken.

Enkele critici waarschuwen voor de centralisatie van regelgevende macht. Ze stellen dat dit monopolies zou kunnen creëren en concurrentie zou kunnen tegenhouden. Er wordt ook gewezen op het risico van corruptie als toezichthouders te veel macht krijgen.

Conclusie

De standpunten van John Deaton en Ki Young Ju laten zien dat er binnen de crypto-community een groeiende roep is om duidelijke, maar zorgvuldige regelgeving. Terwijl de sector zich blijft ontwikkelen, zal het vinden van de juiste balans tussen innovatie en bescherming een belangrijke uitdaging blijven. Met mensen als Deaton die zich inzetten voor vrijheid in de politiek, lijkt de toekomst van digitale valuta in goede handen.


Axel is het gezicht van ons YouTube-kanaal. Hij is al vele jaren bezig met en in de cryptoindustrie. Ook heeft Axel wijze lessen geleerd tijdens de bullrun van 2017. Daarnaast produceert, monteert en filmt hij zijn eigen video’s. Bekend van onder meer RTLZ, AD en RTL4.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.