SendFriend: stuur razendsnel transacties naar vrienden over de wereld met Ripple

Gemiddeld gaat er ruim 40 miljard dollar aan transactiekosten naar betalingsverwerkers als Western Union en MoneyGram. In bepaalde landen, Zuid-Afrika bijvoorbeeld, zijn de transactiekosten rond de vijftien euro.

SendFriend vindt dat dit beter kan. David Lighton, oprichter van SendFriend en ex-medewerker van de Wereldbank, zegt dat de transactiekosten verlaagd kunnen worden met 65 procent. Ze hebben namelijk bekend gemaakt een bedrag van 1,7 miljoen dollar te mogen ontvangen van MIT Media Lab, Mastercard Foundation, Bacrlays en Ripple.

Begin op de Filipijnen

SendFriend is begonnen op de Filipijnen, waar veel inwoners straks snel en makkelijk geld kunnen versturen en ontvangen. Het zal nog vier tot zes weken duren voordat het platform live staat. Dit ligt aan een licentie die nog goedgekeurd moet worden door de staat New Jersey.

Lighton vertelt dat SendFriend goed aanslaat in de Filipijnen. Als SendFriend live gaat, dan wordt het de eerste consumentgerichte partner van RippleNet. Hiervoor wordt xRapid gebruikt.

Hoe werkt SendFriend?

Een inwoner van de VS kan geld sturen naar iemand op de Filipijnen. Zodra deze geverifieerd is binnen de SendFriend app, kan er geld verstuurd worden met een pincode. De Filipijnse ontvanger gaat met deze pincode naar een SendFriend partner: supermarkt, drogist of welke andere partner dan ook. Deze partner betaalt dan de Filipino in contanten uit en registreert dat in de SendFriend app.

Delen:

Midden 2017 kwam ik voor het eerst in aanraking met bitcoin en crypto in het algemeen. Eerst vanwege de koers, nu omdat ik geloof dat bitcoin een essentieel onderdeel van een nieuwe digitale samenleving gaat worden.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Laat een reactie achter