Categorieën: Bitcoin nieuws

Groot Amerikaans IT-bedrijf Sequoia doet BTC Direct na, salaris in bitcoin

Sequoia Holdings, leverancier van software-engineeringoplossingen, staat zijn werknemers nu toe om een deel van hun salaris in Bitcoin, Bitcoin Cash en Ethereum te krijgen.

Enthousiast over cryptocurrency

Sequoia CEO Richard Stroupe zegt in een persbericht dat veel van de werknemers van het bedrijf enthousiast zijn over cryptocurrency’s:

‘We zijn verheugd om de leden van ons team dit nieuwe voordeel aan te bieden. Veel van onze medewerkers zijn enthousiaste supporters van cryptocurrency, en we zijn blij om hen te helpen blootstelling te krijgen aan deze activaklasse van biljoenen dollars.’

Een niet bij naam genoemde externe betalingsprovider zal een deel van de salarissen in cryptovaluta omzetten en tegelijkertijd voor de belastingverwerking zorgen.

Belangrijk alternatief voor traditionele investeringen

‘Cryptocurrency is naar de voorgrond getreden als een belangrijk alternatief voor traditionele investeringen zoals aandelen en obligaties,’ zei Stroupe. ‘We zijn er trots op dat we de leden van ons team de mogelijkheid bieden om gemakkelijk in cryptocurrency te investeren om zo hun spaargeld op te bouwen.’

BTC Direct was drie jaar eerder

Sinds de zomer van 2018 worden werknemers van BTC Direct ook uitbetaald in bitcoin. Althans, als ze daarvoor kiezen. Medewerkers kunnen zelf bepalen welk bedrag zij elke maand in bitcoin willen ontvangen. Het is helaas onmogelijk om 100% in bitcoin te ontvangen. Volgens de belastingdienst moet het eurobedrag ter hoogte van het minimumloon in euro’s worden uitgekeerd. Bitcoin wordt in Nederland nog niet als wettig betaalmiddel gezien. Loon in bitcoin wordt daarom door de Belastingdienst beschouwd als loon in natura.

300 procent rendement

De meeste werknemers van BTC Direct kozen voor 100 euro per maand. Inmiddels zijn er 31 maanden verstreken, wat neer komt op 3.100 euro. Dit is 0,485 bitcoin. Die bitcoins zijn tegen de huidige koers 12.674 euro waard. Dat is een stijging van meer dan 300%.

In 2019 werd Nieuw-Zeeland het allereerste land ter wereld dat bitcoin salarissen legaliseerde, maar vooralsnog zijn er weinig bedrijven die er voor kiezen om hun werknemers te betalen in cryptocurrency.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

Garlinghouse wil aanklacht SEC tegen Ripple teniet doen met motie

Brad Garlinghouse heeft een kopie vrijgegeven van een brief die was ingediend door zijn advocaten.…

15 uur geleden

Charlie Lee van Litecoin zegt dat NFT lijkt op ICO-hype van 2017

De grondlegger Litecoin trok parallellen tussen de huidige NFT-markt en de beruchte ICO-markt van eind…

17 uur geleden

SushiSwap naast Ethereum en Binance nu ook op Fantom

De gedecentraliseerde geautomatiseerde marktmaker SushiSwap werkt nu ook op andere blockchains behalve Ethereum, waarvan Fantom…

19 uur geleden

Bitcoin in maart naar 73.000 dollar: dit is hoe dat mogelijk is

Even dipte bitcoin vanmorgen onder 50.000 dollar (41.514 euro), maar de cryptocurrency komt sterk terug.…

21 uur geleden

‘Bitcoin binnen 10 jaar mogelijk 1 miljoen dollar’

Jesse Powell, oprichter en CEO van Kraken, legt uit waarom hij gelooft dat bitcoin uiteindelijk…

22 uur geleden

Gerucht: PayPal wil cryptocurrency bewaardienst Curv overnemen

CoinDesk schrijft dat PayPal bezig zou zijn met het overnemen van Curv, een technologiebedrijf dat de…

2 dagen geleden

Veilig en vertrouwd bitcoin kopen bij het best beoordeelde crypto-platform van Nederland.

Ga direct naar BTC Direct