DeFi cryptocurrency Serum stijgt met 1000% binnen twaalf uur na lancering nieuw handelsplatform

Serum, een nieuwe cryptobeurs, bereidt zich voor om live te gaan. Adviseur Sam Bankman-Fried zegt dat de DeFi-beurs deze week zijn eerste transactie zal kunnen afhandelen.

Serum komt op de markt

Het nieuws van vandaag valt ook samen met de notering van het Serum-token (SRM) op verschillende cryptobeurzen. Tot dusver is SRM te verhandelen op FTX, Binance, BitMax, HBTC, Uniswap, Mesa.Eth, Balancer, TomoDEX en 1Inch. SRM werd via een initial exchange offering (IEO) verkocht, dit is een crowdfund maar dan georganiseerd door cryptobeurs FTX. De munt werd verkocht voor 0,11 dollar per stuk en haalde tussen 7 augustus en 11 augustus 660.000 dollar op.

SRM wordt nu op de meeste beurzen verhandeld voor 1,24 dollar. Hieronder een screenshot van de eerste paar uur op Binance.

De token SRM is een op Ethereum gebaseerd ERC-20-token. Dat betekent niet dat de DeFi-beurs Serum ook op de blockchain draait van Ethereum, ze hebben namelijk zelf een blockchain gebouwd genaamd Solana. De lancering van Serum heeft ervoor gezorgd dat Solana’s eigen token de afgelopen week in prijs is gestegen van 1,80 naar 3,30 dollar.

Niet klaar voor algemene gebruikers

Bankman-Fried zegt dat hoewel Serum operationeel is, het nog geen volledig product is. Het team verbindt nog steeds GUI’s, API’s en wallets met elkaar. Dit betekent dat iedereen die het platform wil gebruiken, dit voorlopig moet doen via een command line interface. Dat gezegd hebbende, zal het uiteindelijk een standaard, eenvoudig te gebruiken webinterface krijgen.

Hoewel er geen officiële lanceringsdatum is, zegt Bankman-Fried dat de interface de komende maanden zal worden uitgerold, samen met andere functies zoals cross-chain trading en tokenized assets.

Concurreren met andere decentrale beurzen

Serum positioneert zichzelf als een derivatenbeurs die meer gedecentraliseerd is dan zijn concurrenten. Een van de onderscheidende aspecten is dat Serum gecentraliseerde Oracle-dataproviders af wil schaffen, cross-chain swaps aan te kunnen bieden zonder een centrale partij en zijn eigen native stablecoin te introduceren zonder centrale ondersteuning.

Hoewel Serum beweert de eerste volledig gedecentraliseerde derivaten DEX te zijn, hebben andere platformen eigenlijk ook aanspraak op die titel; Er zijn momenteel verschillende andere DeFi-platforms en beurzen op de markt.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.