Congreslid Sherman wil verbod op cryptocurrency; bedreiging voor Verenigde Staten en dollar

Het Amerikaanse congreslid Bradley Sherman riep gisteren tijdens een hoorzitting van de Financial Services Committee op, om cryptocurrency te verbieden. Hij vroeg zijn collega wetgevers mee te helpen aan een wetsvoorstel tegen bitcoin en consorten.

En dit is niet de eerste keer dat hij dit doet.

Cryptocurrency neemt rol over van contant geld

Het debat ging in eerste instantie over contant geld en of daar een limiet op moet komen. Criminaliteit en terrorisme hebben bestaansrecht omdat contant geld nog een grote rol speelt. “Die rol is wel kleiner geworden dan in de jaren 70, omdat de dollar gedevalueerd is.”

Sherman denkt dat de staat contant geld aan banden kan leggen maar dat heeft geen enkele zin omdat cryptocurrency’s bestaan.

Alleen criminelen hebben voordeel van crypto

Ook begint de democraat over de website van de Islamitisch, fundamentalistische groep Hamas: “de Hamas-website biedt gedetailleerde instructies over hoe je die terroristische organisatie cryptocurrency kunt sturen,” eraan toevoegend: “het voordeel dat cryptocurrency’s hebben ten opzichte van traditionele mechanismen is alleen voor criminelen.”

Cryptocurrency is volgens Sherman een tool voor libertarians en anarchisten: “Wil je geen belasting betalen, wil je drugs dealen of ben je een terrorist? Gebruik dan cryptocurrency.”

Amerikanen mogen geen crypto meer kopen

Dit is voor hem genoeg reden om crypto dan maar te verbieden: “Ik ben op zoek naar collega’s die mij helpen met de invoering van een wetsvoorstel om cryptocurrency aankopen door Amerikanen te verbieden. Een groot deel van onze internationale macht komt namelijk uit het feit dat de dollar de standaardeenheid is voor internationale transacties.”

Bedreiging voor dollar

“Cryptobezitters ondermijnen de macht van Amerika en de Amerikaanse dollar. Kijk bijvoorbeeld naar onze ban op Iran. Die wordt volledig ontkracht door het bestaan van cryptocurrency.”

Hij voegt hier nog aan toe: “Of het nu gaat om ontkrachting van ons buitenlands beleid, het innen van belasting, of onze traditionele wetshandhaving. Het voordeel dat cryptocurrency heeft boven soevereine valuta is uitsluitend om de Verenigde Staten en de rechtsstaat machteloos te maken.”

Follow the money

Dit is niet de eerste keer dat Sherman een oproep doet tot een verbod op cryptocurrency. Vorig jaar zei hij hetzelfde, en toen werd gespeculeerd dat dit werd ingegeven door zijn campagne donateurs. Een daarvan is Credit Union National Assn, een hele grote creditcard lobbygroep.

Andere grote donateurs zijn Garghwal, Chan & Williams, Capital Group Company en Allied Wallet. Dit zijn allemaal financiële dienstverleners voor de allerrijksten. Zij hebben honderduizenden dollars uitgegeven aan zijn campagne.

In maart 2018 liet hij zijn afkeur nog blijken: “Door cryptocurrency hangen tientallen mannen uit mijn district de hele dag in hun pyjama op de bank, terwijl ze hun vrouwen vertellen dat ze miljonair worden.”

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.