Koers

Shiba Inu stijgt 35% en breekt all time high voor 3e keer in 4 dagen

De heetste cryptocurrency van het moment is Shiba Inu (SHIB). De koers is weer is naar een nieuwe recordhoogte gestegen en heeft vandaag zijn all time high gevestigd op 0,00005697 dollar volgens gegevens van CoinMarketCap.

Shiba Inu is op dit moment de 11e grootste cryptocurrency met een marktkapitalisatie van 21,5 miljard dollar.

Stijging sinds vermelding Robinhood

In de afgelopen 24 uur is de prijs van SHIB met meer dan 35% gestegen. De prijs van SHIB stijgt sinds het weekend nadat het Twitter-account van de SHIB-gemeenschap @ShibaInuNews zaterdag een screenshot deelde van het onderzoek dat Robinhood voerde om te zien of het SHIB zou moeten vermelden.

Bewogen 4 dagen

Shiba Inu bereikte zondag een recordhoogte van 0,00004442 dollar na een stijging van 60%. Destijds was SHIB de 13e grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie.

Maandag deed het hondje even rustig aan, maar gisteren brak de munt weer een record. Het nieuwe hoogtepunt was gisteren 0,00004853 dollar.

Grote aankoop

De prijsrally die in het weekend begon werd verder aangewakkerd nadat bekend werd dat een grote whale maandag voor 11,5 miljoen dollar SHIB-tokens kocht. Dit valideert dat niet alleen kleine investeerders potentie zien in de munt, maar ook dat de grote jongens er naar omkijken.

Wat is Shiba Inu?

Shiba Inu begon als een grap op een grap, vergelijkbaar met het immens populaire Dogecoin. SHIB is vernoemd naar het kleine hondenras dat het gezicht van Dogecoin is geworden. Dit is hoe Coinbase Shiba Inu beschreef toen het op 15 juni aankondigde dat het de coin op Coinbase Pro zou aanbieden:

‘Shiba Inu (SHIB) is een token dat ernaar streeft een op Ethereum gebaseerd alternatief te zijn voor Dogecoin (DOGE), de populaire memecoin. In tegenstelling tot Bitcoin, dat is ontworpen om schaars te zijn, is SHIB opzettelijk overvloedig – met een circulerend aanbod van één quadriljoen. Het Shiba Inu Token-ecosysteem ondersteunt projecten zoals een NFT-kunstincubator en de ontwikkeling van een gedecentraliseerde uitwisseling genaamd Shibaswap.’

De community is er echter van overtuigd dat Shiba Inu meer is, of in ieder geval meer kan zijn, dan alleen maar een meme.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

Analyse: wat doet bitcoin na de sinterklaasdip?

Net als de mijter van sinterklaas, kleurde de crypto markt helemaal rood dit weekend. De…

51 minuten geleden

Vandaag lancering decentrale crypto beurs SundaeSwap op testnet Cardano (ADA)

SundaeSwap is bijna klaar om gelanceerd te worden op het testnet van Cardano. Dit testnet…

2 uur geleden

Twee grote hacks crypto beurs BitMart, wallets Ethereum en Binance Smart Chain geplunderd

Twee wallets van cryptobeurs BitMart zijn gehackt. Het gaat om zogenaamde hot wallets, deze staan…

4 uur geleden

Rechterhand Warren Buffet prijst China voor het verbieden van cryptocurrency’s

Charlie Munger, de legendarische Amerikaanse investeerder, miljardair en rechterhand van Warren Buffet, heeft de Chineze…

1 dag geleden

Schrijf je in voor webinar RTL Z Crypto, in samenwerking met BTC Direct

Vanaf maandag 6 december tot en met maandag 31 januari zendt RTL Z in samenwerking…

2 dagen geleden

Angstaanjagend patroon kan bitcoin onder 10.000 dollar duwen, aldus Louis Navellier

Navellier & Associates oprichter Louis Navellier ziet een donkerzwart scenario voor bitcoin als een serieuze…

2 dagen geleden

Open een gratis account bij BTC Direct en ontvang €10,- starttegoed!

Claim direct je €10,-