Shiba Inu: enthousiasme rondom Shibarium en hoge correlatie met Bitcoin

Shiba Inu is sinds de oprichting van het project de grootste concurrent van Dogecoin, een andere memecoin die om hetzelfde hondenras is gebouwd. Nu zijn de ontwikkelaars van Shiba Inu echter bezig met de ontwikkeling van Shibarium, een smart contract platform voor de memecoin, dat het mogelijk kan laten concurreren met Ethereum.

De komst van Shibarium

In principe is Shiba Inu begonnen als een grap. De pseudonieme ontwikkelaar achter de munt “Ryoshi” deelde in eerste instantie dat het doel van Shiba Inu was om Dogecoin voorbij te streven. Nu zijn we ruim twee jaar verder en heeft het project een market cap van meer dan 6 miljard dollar, waarmee we het eigenlijk niet meer kunnen negeren.

Daar komt bij dat het binnenkort mogelijk wordt om Shiba Inu te gebruiken voor smart contracts. Zo kan het zijn dat er een levendige non-fungible token (NFT) en/of decentralized finance (DeFi) gemeenschap ontstaat op het netwerk van Shiba Inu.

Shiba Inu versus Amerikaanse dollar in 2023. Bron: Tradingview.com

Als Shibarium lanceert, dan is het niet enkel een decentraal betaalmiddel meer, maar leent het project zich voor veel meer interessante toepassingen. Dat deze ontwikkeling het project goed doet, blijkt wel uit de stijging van 36,85 procent die het sinds de start van 2023 doormaakte.

Correlatie Bitcoin bereikte hoogtepunt

Ondertussen is de correlatie van Shiba Inu met de Bitcoin koers op het hoogste punt van 2023 aangekomen. Volgens data van IntoTheBlock is er op dit moment sprake van een positieve correlatie van 0,8. Dit betekent dat de Shiba Inu koers met 0,8 procent stijgt als Bitcoin met 1,0 procent stijgt.

De afgelopen 24 uur bleef die sterke correlatie overigens even achterwege. Waar Bitcoin voor die periode op een plus van 12,07 procent staat, moet Shiba Inu het doen met 4,37 procent, waar natuurlijk ook helemaal niets mis mee is.

Shiba Inu staat er als memecoin om bekend dat deze met een gigantische mate van volatiliteit kan handelen. Het is daarom goed mogelijk dat de munt begint te blazen als Bitcoin wat afkoelt en de aandacht weer naar de kleinere muntjes op de markt gaat.


Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Dat is exact wat ik wilde lezen, bedankt!

    14 maart 2023