Shiba Inu komt met WorldPaper, gids voor de toekomst

Shytoshi Kusama, de projectleider van Shiba Inu, heeft onlangs in een blogpost de aanstaande release van een uitgebreide gids voor het Shiba Inu-ecosysteem aangekondigd, genaamd Worldpaper.

Deze gids heeft als doel inzicht te geven in de toekomst van het project, nieuwe officiële partners te introduceren en plannen voor verdere decentralisatie op te stellen. Het is een stap in de richting van een meer gedecentraliseerd systeem, en dat kan al in de nabije toekomst plaatsvinden.

Leiders Shiba Inu veranderen

Naarmate het project groeit, suggereert de blogpost ook een geleidelijke overgang in leiderschapsrollen. Dit wijst op een verschuiving naar een gedecentraliseerd bestuursmodel, waarbij verschillende mensen betrokken zijn bij het leiden van het project.

Deze benadering sluit aan bij de kernprincipes van decentralisatie die vaak worden geassocieerd met blockchain- en cryptocurrency-projecten.

Hoodies en kleding van Shiba Inu

Naast de aankondiging van de Worldpaper presenteerde Kusama ook een nieuwe samenwerking tussen het Shiba Inu-team en Champion Apparel. Champion Apparel, een onderneming geleid door het Shibacals-team, zal merchandise produceren voor het Shiba Inu-project.

Wat deze samenwerking uniek maakt, is het gebruik van authenticatietags en NFC-chips. Deze technologieën zullen worden gebruikt om de authenticiteit van fysieke items te waarborgen. Hiermee wordt een nieuwe laag van waarde en vertrouwen toegevoegd aan de merchandise.

Daarnaast kondigde Kusama een ontwerpwedstrijd aan voor hoodies binnen de Shiba Inu-gemeenschap. Deze wedstrijd staat open voor inzendingen tot 28 juni en biedt communityleden de mogelijkheid om hun creativiteit te tonen en betrokken te raken bij het project.

Verzamel alle Shiba Inu’s

Een ander interessant concept dat Kusama introduceerde, is “Shibacals: Authenticated Collectibles”. Dit concept is gericht op het creëren van een authenticatielaag voor verzamelobjecten binnen het Shiba Inu-ecosysteem.

Door het gebruik van NFC-chips kunnen fysieke items digitaal worden geauthenticeerd. Het doel hiervan is om de waarde van deze verzamelobjecten te verhogen. Momenteel worden er prototypes getest om dit concept te verfijnen.

Tot slot heeft Kusama aangekondigd dat Shibarium, een layer-2 blockchain binnen het Shiba Inu-ecosysteem, voltooid is. Het is echter nog onduidelijk wanneer het project precies zijn mainnet-lancering zal hebben.

Shibarium wordt gezien als een belangrijke mijlpaal binnen het Shiba Inu-ecosysteem, omdat het de schaalbaarheid en efficiëntie van het netwerk verbetert.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.