Sint-Maarten wil Tron (TRX) als wettig betaalmiddel

TRON zou een wettig betaalmiddel kunnen worden in Sint Maarten. Dit meldt de lokale nieuwsuitgever SMN-N, nadat er een nieuwe wetgeving geïnitieerd werd. “Dit markeert een nieuwe prestatie voor onze push naar wereldwijde blockchain adoptie,” zo tweette Tron oprichter Justin Sun.

Sint-Maarten als crypto hoofdstad

Parlementariër Rolando Brison wil van Sint Maarten de Caribische “cryptohoofdstad” maken. Hij initieerde eerder deze maand wetgeving waardoor dit plan mogelijk wordt. Hij wil Tron een belangrijk onderdeel maken van de lokale handel en economische infrastructuur.

Deze stap – om Tron als wettig betaalmiddel in te voeren- is apart, maar niet raar. Brison kwam al eerder in het nieuws met de aparte keuze om zichzelf uit te laten betalen in Bitcoin Cash (BCH) in plaats van de lokale gulden. Het was bijzonder dat een politicus in crypto betaald wil worden, laat staan in Bitcoin Cash.

Hij zei ook dat hij was begonnen met een onderzoek om van BCH een wettig betaalmiddel te maken, maar nu lijkt die keuze toch op Tron te vallen. Brison was in ieder geval niet van plan om zelf een munt te ontwikkelen. Zo vertelde hij het volgende op 24 januari: “voor een parlementslid is het moeilijk om crypto-legaal betaalmiddel vanuit het niets te creëren.”

Dominica ging Sint-Maarten voor

Vorig najaar nam de buurman van Sint-Maarten – Dominica – zeven op Tron gebaseerde cryptocurrency’s aan als wettig betaalmiddel. Daarnaast koos het eiland het Tron-netwerk als nationale blockchain en bracht het ook nog een eigen cryptomunt uit. Het lijkt erop dat deze Caribische eilanden het speelveld worden van crypto projecten.

In het geval van Dominica was de in mei 2022 gepubliceerde Virtual Asset Business Legislation de sleutel tot het proces van invoering van crypto. Het werd opgesteld met de hulp van de Eastern Caribbean Central Bank (ECCB), de monetaire autoriteit voor acht van de eilandeconomieën in de regio.

Sint Maarten is een van de drie Caribische eilanden die deel uitmaken van het Koninkrijk der Nederlanden. Het wordt bestuurd door de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten, maar heeft momenteel nog geen regelgeving rondom crypto.

Hoofdredacteur gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.