SkyBridge Capital CEO: ‘Explosieve innovatie kan biljoenen dollars naar de cryptomarkt trekken’
SkyBridge Capital CEO Anthony Scaramucci is behoorlijk bullish over de toekomst van crypto, zo blijkt uit een nieuw interview van hem bij London Real, de podcast van Brian Rose. Volgens Scaramucci heeft crypto de potentie om efficiënter en goedkoper te werken dan het traditionele financiële systeem en om die reden verwacht hij een gigantische adoptiegolf voor digitale assets.
De potentie van crypto volgens Scaramucci
Als we de woorden van Scaramucci mogen geloven heeft de cryptomarkt de potentie om binnen enkele jaren richting de 3, 4 of 5 biljoen dollar door te schieten. Op het moment van schrijven hangt de market cap net boven de 1 biljoen dollar. Dat zou dus een behoorlijke koerswinst opleveren vanaf het huidige niveau.
“Ik ben hier om je te vertellen dat de Nasdaq over 5 of 10 jaar hoger staat dan vandaag. Maar de crypto-industrie zal nog harder groeien. Cathie Wood (de CEO van Ark Invest) heeft waarschijnlijk gelijk met haar koersvoorspellingen. Deze markt van 900 miljard dollar kan weleens 3 biljoen, 4 biljoen of 5 biljoen dollar waard zijn over een paar jaar. Daar wil ik deel van uitmaken”, aldus Scaramucci.
Wat opvalt in het interview met London Real is dat Scaramucci op dit moment een grotere focus op altcoins lijkt te hebben. In het verleden was de investeerder meer gericht op Bitcoin en zou je hem zelfs als een Bitcoin-maximalist kunnen kwalificeren. Daar is op dit moment zeker geen sprake meer van.
Groter dan het internet
“De blockchain, cryptocurrency en Web3 kunnen weleens groter worden dan het internet zelf. Als je daadwerkelijk begrijpt wat er gaande is, en Marc Andreessen zegt dit beter dan ik, hij was het brein achter de Netscape browser en is een groot deel van Web1. Hij zegt: ‘Okay, dit is groter dan Web1. Waarom? Omdat het transacties zonder tussenpersonen mogelijk maakt. Het haalt derden weg uit het systeem”, aldus Scaramucci.
Hij lijkt in zijn argument dus vooral de focus te leggen op de efficiëntie-slag die crypto in potentie maakt op het traditionele financiële systeem vanwege zijn decentrale aard. Om die reden is het niet per definitie nodig om op tussenpersonen te leunen voor transacties.
“Dit zal voor gigantische kostenbesparingen zorgen en er zal een bizarre golf van economische innovatie loskomen”, zo gaat Scaramucci verder. Een exacte tijdlijn voor de groei van de adoptie van crypto geeft Scaramucci niet, maar hij lijkt de stijgingen binnen vijf tot 10 jaar te verwachten.