Oprichter Skype bewaart persoonlijk vermogen in Bitcoin en Ethereum en doneert miljoen dollar

Skype mede-oprichter Jaan Tallinn heeft het meeste van zijn persoonlijke vermogen in cryptocurrency gestoken. Dat blijkt uit een artikel op Fortune. Veel van zijn cryptocurrency heeft hij gedoneerd aan Faculty AI, een bedrijf in het Verenigd Koninkrijk.

Tallinn heeft veel gedoneerd

Sinds Skype in 2005 voor ongeveer 2,6 miljard dollar aan eBay werd verkocht, is Tallinn geen nieuwe bedrijf gestart. In plaats daarvan heeft hij veel geïnvesteerd. Een van zijn investeringen is in Faculty AI, een in Londen gevestigd bedrijf dat zich richt op machine-leersystemen. Tallinn heeft twee keer cryptocurrency gedoneerd aan dat bedrijf.

Volgens Fortune ging het om een aantal van 350 ether in januari 2018. Dat is nu ongeveer 135 duizend euro, maar toen ruim 365 duizend euro. In maart schonk Tallinn het bedrijf 50 bitcoin, toen voor een waarde van 267 duizend euro. Had hij het zelf gehouden dan, had hij nu 685 duizend euro.

Meeste van zijn bezittingen in cryptocurrency

Aangezien Tallinn het grootste deel van zijn persoonlijke vermogen in crypto vasthoudt, was dit de gemakkelijkste manier om te doneren. Volgens Fortune zou het eerst verkopen van zijn coins moeilijker zijn, in dat geval moest hij vermogensbelasting betalen over zijn cryptomunten en dit verlaagt de waarde van de donaties aan Faculty AI.

Faculty AI is blij met donaties

Het team achter Faculty AI is blij met de donaties, maar vindt het wel moeilijk om de cryptomunten veilig te beheren. Marc Warner is CEO van Faculty AI: “Onze accountants moesten iemand anders gaan zoeken die met crypto bezig was en ontdekken hoe ze accounting moesten toepassen op cryptocurrency.”

Faculty AI heeft cryptocurrency uiteindelijk in de boekhouding vermeldt als immaterieel activum. Wanneer de koers daalt, dan wordt dit van de waarde afgeschreven. Maar als de prijs stijgt, dan hoeft Faculty AI dat niet in de boekhouding te vermelden. Volgens Fortune is hier consensus over bereikt onder accountants. Aan de andere kant twijfelen sommige deskundigen of cryptocurrency niet moet worden beschouwd als elk ander financieel instrument.

Het bedrijf verkocht in de afgelopen jaren 121 duizend euro aan ether, maar houdt het merendeel van de ontvangen cryptocurrency vast. Een goede keuze, de bitcoin koers is dit jaar met 141 procent gestegen en ethereum koers met 265 procent.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.