Is Solana het nieuwe Cardano (ADA)? Na stijging wordt vierde plek bezet

Deze bullmarkt kent veel winnaars, maar de ene wint net iets harder dan de andere. In dit artikel vergelijken we Solana en Cardano, want SOL heeft ADA ingehaald qua marketcap. De afgelopen weken blijft Solana nieuwe hoogtepunten aantikken.

De nieuwe nummer vier

In de intro hadden we het al even over het woord marketcap, dit klinkt ingewikkelder dan het is. De marketcap wordt berekend door het aantal coins in omloop te vermenigvuldigen met de koers. Stel dat er maar 10 bitcoins bestaan en de koers is 100 euro, dan spreek je van een marketcap van 1000 euro.

De koers van Solana is de afgelopen zeven dagen met bijna 25% gestegen waardoor de marketcap sprongen heeft kunnen maken in de top 10. Solana heeft XRP, Cardano en Tether ingehaald. Op dit moment hoeft Solana alleen Binance Coin, Ethereum en Bitcoin boven zich te dulden.

Bron: Coinmarketcap

De laatste kolom in het overzicht hierboven is de marketcap. Het verschil tussen Binance Coin en Solana is enorm, maar het verschil tussen Solana en Cardano ook, bijna 6 miljard euro.

Cardano stagneert sinds september

Dat Cardano ingehaald is, komt niet alleen maar door de goede prestaties van Solana. De koers van ADA presteert de laatste maanden niet zo heel goed. De grafiek hieronder laat de koers van Cardano zien in euro’s.

Bron: BTC Direct

De hele cryptomarkt werd door bitcoin mee naar beneden getrokken, tot het dieptepunt bereikt werd op 22 juli. Cardano is toen goed hersteld, maar het vuur lijkt sinds september gedoofd.

Solana floreert sinds september

Als we naar ongeveer dezelfde periode kijken bij Solana, dan zie je tot september een soortgelijk patroon. Er kwam vervolgens een klein dipje maar inmiddels bevindt de koers van SOL zich in een opwaartse trend.

Bron: BTC Direct

Dit kan meerdere redenen hebben, maar het komt altijd neer op vraag en aanbod. Waar op Solana het ene na het andere project wordt gelanceerd door DeFi-teams en de NFT-industrie, blijft Cardano achter. De marketingmachine van Charles Hoskinson mag dan op volle toeren draaien, investeerders belonen dit (nog) niet.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.