Solana wil Ethereum helemaal niet doden, dat kan niet eens

Velen zien de opkomst van Solana als de doodsteek voor Ethereum. Solana is sneller kan meer transacties aan en is goedkoper. Daarnaast worden er steeds meer apps gebouwd op Solana (voorsprong van Ethereum is desondanks enorm). Maar Raj Gokal, de oprichter van Solana, zegt dat Ethereum moet blijven bestaan, ze zouden niet eens in staat zijn om ETH te laten verdwijnen.

Blockchains trekken ten strijde

Gokal deelde zijn gedachten op Twitter in een reactie op Chris Burniske, oprichter van een investeringsfonds. Burniske schreef dat de verschillende blockchainplatformen (denk aan Solana, Ethereum, Cardano, etc.) messen trekken om ten strijde te trekken.  ‘In crypto willen mensen over het algemeen dat hun grootste wallet wint. Dit zal bijna alle communicatie beïnvloeden, dus vat wat je ziet en hoort niet als waarheid.’

De reactie van Gokal is wat pacifistischer van aard. Het hoeft geen gevecht te zijn, omdat alle blockchainprojecten hetzelfde doel voor ogen hebben, namelijk om iedereen te verbinden met web 3.0.

Geen aanval op Ethereum

‘Knives out houdt in dat we Ethereum proberen te vermoorden. Ethereum kan niet worden gedood, het is onmogelijk. En het is al een prachtige kracht van het goede in de wereld, die miljoenen macht geeft en miljarden aan rijkdom creëert. Bitcoin is duidelijk hetzelfde.’

Gokal ergert zich ook aan dat elke keer als een andere blockchain dan Ethereum een beetje groei meemaakt, dit meteen wordt gezien als een aanval op Ethereum.

Enorme groei Solana

Over groei gesproken, Messari-onderzoeker Dustin Teander heeft vandaag een nieuw onderzoek naar het ecosysteem van Solana gedeeld. Het onderzoek heet The Perpetual SOL Rise en hier in staat dat ‘Solana het afgelopen kwartaal aanzienlijke aandacht van investeerders heeft gekregen,’ en wees hij op een lange lijst van veelbelovende groeikatalysatoren voor het project.

De lijst hieronder is een snapshot van het ecosysteem van Solana in oktober 2021.

Bron: Messari

Teander schrijft: ‘In veel opzichten is de prijsontwikkeling in verschillende sectoren op een gezonde manier aangewakkerd, een gamingfonds van 100 miljoen dollar, Brave met native integratie op het Web3-front, 100 miljoen dollar investering van Reddit voor sociale media, 40 miljoen dollar opgehaald door Neon Labs, pplpleasr lancering van NFT’s op Solana, FTX die een NFT-integratie uitbouwt. En natuurlijk is er Solana’s DeFi-ecosysteem dat sinds september een 4x TVL-uitbreiding heeft gezien.’

TVL staat voor token value locked. Sinds september zijn er dus vier keer zoveel tokens vastgezet in verschillende smart contracts op Solana.

Die enorme groei is ook te zien in de koers van Solana. Toen het jaar begon was 1,60 euro, momenteel wordt de munt verhandeld voor ongeveer 200 euro.

 

Bron: BTC Direct

Krijg gratis 10 euro Solana

Handel in Solana op het nieuwe tradingplatform van BTC Direct. Maak een account aan met vouchercode NIEUWS en je krijgt 10 euro van ons om mee te handelen. Deze vouchercode vul je onderaan het aanmeldscherm in. Klik op de knop hieronder om direct een account aan te maken.

Geef mij 10 euro

Liever eerst meer informatie?


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.