Solana en Polygon stijgen door politie India en verwijderen van royalty’s

Solana laat een kleine groei van 3% zien na positief nieuws over NFT’s en Polygon (voorheen Matic) stijgt meer dan 6% en dat lijkt te komen door India. De rest van de grote coins zoals Bitcoin, Ethereum en XRP laten niets bijzonders zien vandaag.

Solana koers veert op door NFT’s

De koers van Solana is 3% gestegen vandaag. Op dit moment wordt SOL verhandeld voor 31,60 euro. We kunnen de grafieken induiken, lijntjes tekenen en in de spiegel kijken om onszelf te overtuigen van onze tekenkunsten, maar dat hoeft vandaag niet.

Soms heeft een koersstijging een logische verklaring.

Solana koers

Kosten NFT’s op Solana dalen

Magic Eden, de grootste NFT-beurs op Solana, heeft het betalen van royalty’s voor NFT-makers optioneel gemaakt.

Royalty’s geven de oorspronkelijke maker een percentage van de waarde telkens als zijn of haar NFT wordt doorverkocht. Dit ligt normaal tussen de 5% en 10% en wordt als code verwerkt in een smart contract. Maar beurzen kunnen dit aanpassen.

Het platform zal binnenkort ook afzien van alle transactiekosten, zei Magic Eden op Twitter.

“Dit is geen beslissing die we licht opvatten”, schreef Magic Eden. “We begrijpen dat deze stap ernstige gevolgen heeft voor het ecosysteem. We hopen ook dat het geen blijvende beslissing is.”

Dit lijkt inderdaad een oplossing te zijn om gebruikers naar hun platform te lokken tijdens deze bearmarkt. Geen kosten berekenen aan gebruikers kan geen oplossing voor de lange termijn zijn.

Magic Eden is een gigant in het Solana-ecosysteem en beheert ongeveer 90% van alle NFT-verkopen, en bijna negen keer meer dan het beroemde OpenSea. Laatstgenoemde biedt pas sinds april 2022 ondersteuning voor Solana NFT’s.

Polygon (matic) wint de ochtend

De grootste stijger van de crypto’s in de top 10 qua marketcap is Polygon. De koers van Polygon is gestegen met 6% en de waarde is 0,88 euro.

Polygon koers

Ook dit lijkt te komen door echt nieuws, maar dit keer gaat het over een echte partij die gebruik gaat maken van de blockchain van Polygon. Echt ja, als in, geen andere crypto- of blockchainpartij.

Indiase politie en Polygon blockchain

De politie van de Indiase stad Firozabad heeft aangekondigd om de Polygon blockchain te gebruiken om klachten te registreren.

In dit systeem genereert de blockchain, zodra een klacht is geregistreerd, een unieke code voor het specifieke geval. Het politiebureau in de buurt van het gebied van de klacht heeft dan een speciale QR-code die rapporten naar het klachtenformulier stuurt.

“Met behulp van opkomende technologieën zoals blockchain is een pilotportaal gelanceerd, dat gratis is, gewijd aan de stad. Het voordeel van het gebruik van blockchain is dat er niet kan worden geknoeid met de klachten die erop zijn geregistreerd, omdat de geregistreerde gegevens onveranderlijk en transparant zijn”, zegt Ashish Tiwari van de Indiase politiedienst.

Het platform is hier in te zien.

Tegen corruptie van verkrachtingszaken

Polygon oprichter Sandeep Nailwal zegt dat het nieuwe systeem helpt corruptie tegen te gaan. Nailwal, een Indiaas staatsburger, hoopt dat het systeem van vitaal belang kan zijn bij verkrachtingszaken.

“Dit ligt mij heel nauw aan het hart. We groeien op met het horen van zoveel van dergelijke gevallen waarin, als gevolg van corruptie bij een lokale politie, slachtoffers (meestal van verkrachtingen) niet eens in staat zijn om klachten te registreren, of de klachten worden gemanipuleerd,” zei Nailwal.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.