Visa experimenteert met USDC voor internationale transacties via Solana

Visa, bekend van zijn creditcards, staat op het punt een experiment te lanceren om het betaalsysteem voor winkeliers te verbeteren. Dit zal het ontvangen van USDC (USD Coin) betalingen op het Solana blockchain-platform mogelijk maken. In de ogen van Visa is dit een belangrijke stap voor de adoptie van cryptocurrency en grensoverschrijdende transacties.

Solana en USDC voor internationale transacties

Cuy Sheffield, het hoofd crypto bij Visa, benadrukte het baanbrekende karakter van dit initiatief en zei: ‘Door gebruik te maken van stablecoins zoals USDC en wereldwijde blockchain-netwerken zoals Solana en Ethereum, helpen we de snelheid van grensoverschrijdende transacties te verbeteren en bieden we onze klanten een moderne optie om gemakkelijk geld te sturen of te ontvangen vanuit de treasury van Visa.’

Solana stijgt 4,5%

Het Solana blockchain-platform, de thuisbasis van de token SOL, heeft gereageerd op deze aankondiging met een stijging van bijna 4,5%.

solana koers van vandaag

Visa voerde meer dan twee jaar geleden ook al een pilotprogramma uit, waarmee USDC op het Ethereum blockchain-platform kon verzenden. Nu gaat deze financiële reus partnerschappen aan met toonaangevende betalingsverwerkingsbedrijven zoals Worldpay en Nuvei, om de ontvangst en afwikkeling van transacties in USDC te vergemakkelijken.

Breed scala aan diensten en producten

Volgens Visa vertegenwoordigen deze bedrijven een “groeiend aantal winkeliers bedienen die interactie hebben met de blockchain- en cryptoeconomie, waaronder on-ramp providers, games en NFT-marktplaatsen die wellicht de voorkeur geven aan stablecoins boven traditionele fiatvaluta’s voor de kaartbetalingen die ze accepteren.”

Sheffield over stablecoins: ‘Het kunnen vertegenwoordigen van dollars op blockchains is echt een grote stap voorwaarts. Twee jaar geleden hadden we stablecoins, maar de meeste blockchains die toen bestonden, schaalden niet echt. Wij denken dat stablecoins die via veel verschillende blockchains lopen, een van de belangrijkste en interessantste innovaties zijn die vandaag de dag in de betalingswereld plaatsvinden.’

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site en op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.