Sound money is het verhaal van bitcoin, hiphop en DJ J-SCRILLA

DJ J-SCRILLA is een Amerikaanse hiphopproducer en grafisch ontwerper. Hij heeft muziek gemaakt met bekende rappers als Killer Mike, Raekwon en Smif N Wessun. Maar wat heeft deze wikipedia-intro te maken met bitcoin?

Hij heeft een nieuw hiphopalbum uitgebracht genaamd Sound Money. Dit album vertelt het verhaal van bitcoin en gebruikt samples van John Mcafee, Hotep Jesus en Andreas Antonopoulos.

Een van ons

In 2014 ontdekte hij bitcoin en wat dat betreft lijkt hij net op elk van ons. Hij werd meegezogen in de rabbithole en kwam er pas uit toen hij een lange baard had.

Zijn hele reis heeft hij nu verwerkt in een muzikale documentaire genaamd Sound Money. Het doel is om mensen te leren over bitcoin maar ook om oude bitcoinners er aan te helpen herinneren waarom ze in eerste instantie in bitcoin zijn gaan geloven.

DJ J-SCRILLA over zijn laatste werk:

Het album is geen overdreven positieve kijk op bitcoin. Het is een rationele invalshoek die het misbruik van centrale banken veroordeelt en de valuta van Satoshi Nakamoto als alternatief voorstelt.

Heb vertrouwen in geld

Zijn laatste single heet Faith In My Money (Money Printer Go Brrr) en moet bitcoinners als muziek in de oren klinken. Het nummer en de graphics lijken een mix van allemaal verschillende memes.

Memes en kikkers

In 2016 was de producer op twitter aan het spelen en hij kwam allemaal memes tegen. Al deze memes maakten ICO’s belachelijk en hij kon zich wel vinden in die humor.

Die hobby is helemaal uit de hand gelopen. Op dit moment heeft hij meerdere pagina’s op zijn website rarescrilla.com waar honderden verwerkingen van meme’s worden verkocht.

Kijken naar de titels op de tracklist van het album, dan zie je een bekende tijdlijn verschijnen:

  1. 21million
  2. Sxtxshx Nxkxmxtx
  3. Dream of Empire
  4. Internet Money
  5. Dark Market
  6. Choyna
  7. Faith in My Money
  8. Bullish
  9. Not in Yer Wallet
  10. Peer2peer

Het volledige album is te streamen op Spotify, iTunes en alle andere streamingsites.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.