Dit is waarom Polkadot en Stellar een Spacewalk brug bouwen

Polkadot heeft aangekondigd een samenwerking aan te gaan met Stellar, een ander cryptoproject. Het doel is om de liquiditeit te verhogen doordat crypto uitgewisseld kan worden tussen de netwerken van Stellar en Polkadot.

Brug van Polkadot

Volgens de aankondiging zullen de twee netwerken met elkaar verbonden worden via wat zij een Spacewalk-brug noemen. Dit is weer een ontwikkeling op de Pendulum Chain, een van de vele parachains van Polkadot.

Polkadot is een blockchain dat bestaat uit meerdere parachains, die kunnen worden beschouwd als parallelle blockchain-netwerken die naast elkaar bestaan en tegelijkertijd kunnen opereren. Dit is zo ontworpen om de samenwerking tussen verschillende blockchain-netwerken te vergemakkelijken en om schaalbaarheid te bieden door middel van parallelle verwerking.

Snelle betalingen op Stellar

Stellar daarentegen is een platform voor het faciliteren van grensoverschrijdende betalingen, en het stelt gebruikers in staat om verschillende soorten activa over de hele wereld te verzenden en te ontvangen. Je kan ze in zekere zin vergelijken met Ripple. Stellar maakt gebruik van een eigen cryptocurrency, de Lumens (XLM), om transacties op zijn netwerk uit te voeren.

Door de samenwerking tussen Polkadot en Stellar kunnen de twee netwerken hun voordelen combineren. Polkadot kan gebruikmaken van de snelle en goedkope betalingen van Stellar, terwijl Stellar toegang krijgt tot de schaalbaarheid en interoperabiliteit van Polkadot.

Naar eigen zeggen moet dit de adoptie van beide netwerken vergroten en nieuwe mogelijkheden creëren voor de uitwisseling van activa tussen de twee. Wellicht dat er nieuwe apps gebouwd worden op een van de parachains van Polkadot die zich zal richten op snelle betalingen en zo de voordelen van Stellar kan gebruiken.

Verkrijgbaar via BLOX

Zowel Polkadot (DOT) als Stellar (XLM) zijn te verhandelen in de crypto-app BLOX. BLOX is een Nederlandse crypto-app die gebruikers in staat stelt om meer dan 100 verschillende cryptocurrency’s te kopen, verkopen en te beheren.

Het is een gebruiksvriendelijke app die geschikt is voor zowel beginnende als ervaren gebruikers. Of je nu geïnteresseerd bent in Polkadot, Stellar of een andere cryptocurrency, BLOX biedt een eenvoudige en veilige manier om te investeren in de opkomende wereld van digitale valuta.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.