Spider-Man: No Way Home torrent download bevat Monero miningsoftware

Dit artikel is niet geschreven omdat de schrijver wil laten weten dat hij de film vlak voor de lockdown nog heeft kunnen zien in de bioscoop. Ook is dit artikel niet geschreven om te laten weten dat Spider-Man: No Way Home zich kan meten met Avengers Endgame.

Monero minen voor iemand anders

Nee, dit artikel is een waarschuwing. Hackers liften mee op het succes van de nieuwe Spider-Man door monero mining malware te verspreiden via torrents. Er circuleren verschillende illegale kopieën van de film op de torrentsites en sommige van deze torrents bevatten malware. Dat zegt cyberbeveiligingsbedrijf ReasonLabs.

Via torrents

Het bedrijf heeft een torrent-bestand ontdekt, dat hoogstwaarschijnlijk afkomstig is van een Russische torrent-website. Dit bestand heeft een nare verrassing, er wordt een aangepaste versie van ‘xmrig’ meegeleverd. Dit is een populair open-sourceprogramma voor het minen van Monero.

De cryptojacking-malware blijft vaak onopgemerkt door bepaalde uitsluitingen in de Microsoft Defender Antivirus-scans.

Duurder dan kaartje

Hoewel het relatief goedaardig is in vergelijking met andere ransomware, heeft deze software wel nadelige effecten. De CPU van je computer wordt ontzettend onder druk gezet waardoor je zal merken dat de boel een stuk trager wordt. Combineer dit met de hoge energiekosten, en je zou zomaar meer kunnen betalen dan een kaartje voor de bios.

Hackers proberen meestal de hype rond grote filmreleases te verzilveren. Eerder dit jaar ontdekte Kaspersky dat 13% van de streams en downloads van Marvel’s “Black Widow” gepaard gingen met kwaadaardige pogingen om de apparaten van kijkers te infecteren.

Succesvolle lancering

De langverwachte première van de laatste film in de Spider-Man-franchise is ontzettend succesvol in landen waar geen lockdown is. In de VS werd in het openingsweekend ruim 260 miljoen dollar opgehaald, er is maar één andere film die beter scoorde. In totaal heeft de film 601 miljoen dollar opgebracht.

Nederlandse liefhebbers moeten of wachten op een release op Disney+, wachten tot de lockdown voorbij is en hopen dat de bios deze film nog draait, de grens overrijden om een nagesynchroniseerde versie te bekijken (Der Spinne Mann?) of toch het risico van een Monero miner accepteren.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.